Latvijas Dabas muzejā līdz 9. septembrim Dabas izziņas spēļu istaba

Vasaras laikā, no 13. jūnija līdz 9. septembrim Latvijas Dabas muzejs apmeklētājiem piedāvās īpašu Dabas izziņas spēļu istabu, kurā ikviens apmeklētājs varēs apvienot labu laika pavadīšanu ar dabas iepazīšanu. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

Vasara ir labākais laiks dabas izpētei. Tāpēc tie, kam nav iespējas regulāri doties dabā un vasaru pavadīt laukos, varēs dabu iepazīt muzejā, spēlējot dažādas spēles un uzzinot daudz jauna. Dabas izziņas spēļu istabā ikviens varēs izzināt daudzveidīgo pasauli un iemācīties atpazīt dažādus augus un dzīvniekus. 

 

Kukaiņi ir it visur, bet vai mēs tos pamanām un spējam atpazīt? To daudzveidīgo pasauli varēs izpētīt spēlējot spēles „Kukaiņu attīstība”, kā arī „Stāsts par maskēšanos”. Paši mazākie apmeklētāji varēs sākt kukaiņu iepazīšanu ar spēles „Tauriņu daudzveidība” palīdzību. 

 

Tiem, kurus vairāk interesē botānika, būs iespēja ko jaunu uzzināt spēlēs „Rakstu darināšana”, „Karavīru formastērpu krāsas” un novērtēt veiksmi spēlē „Krāsaugu cirks". Savukārt tie, kurus vairāk interesē dzīvnieku valsts, varēs uzzināt, kā īsti atšķiras visbiežāk jauktie dzīvnieki – bebrs, bizamžurka, ūdele, ūdrs un citi. Ar īpaša noteicēja palīdzību ikviens varēs viegli iemācīties šos dzīvniekus atšķirt un vēlāk atpazīt arī dabiskajā vidē. 

 

Dabas izziņas spēļu istabā varēs iepazīt ne tikai Latvijas floru un faunu, bet arī tālos tropu mežus – kādi dzīvnieki tur dzīvo un kā ir iespējams, ka tropu meži no sauszemes platības aizņem tikai 6%, taču tajos ir vislielākā dzīvnieku un augu sugu daudzveidība.

 

Dabas izziņas spēļu istaba īpaši veidota ģimenēm ar bērniem. Taču tajā ko darīt būs kā lielākiem un mazākiem bērniem, tā arī pieaugušajiem. Aicinām apmeklētājus izzināt dabu kopā darbojoties un jautri pavadot laiku. Latvijas Dabas muzejs - tā ir daba pilsētas sirdī. Nāc un iepazīsti! 

 

Reklāma
Reklāma

Izstādes atklāšana notiks 13. jūnijā plkst. 13:00 

Latvijas Dabas muzeja 1. stāva izstāžu zālē.

 

Izstādes darba laiks:

P., O. – slēgts

T., Pk.– no 10:00 līdz 17:00 

C. – no 10:00 līdz 19:00

S., Sv. – no 11:00 līdz 17:00

 

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!