Latvijas Leļļu teātrī viesosies objektu teātris no Londonas. Ir vērts redzēt!

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Leļļu teātris skatītājus iepriecinās ar pavasara viesizrādēm, aicinot iepazīt citu valstu leļļu teātru pieredzi. 26. aprīlī plkst. 18:30 un 27. aprīlī plkst. 11:00 Leļļu teātra Mazajā zālē viesosies objektu teātris „Folded Feather” no Londonas, piedāvājot amizantu, izdomas bagātu un rotaļīgu objektu izrādi „Čemodāna cirks”. Uz to tiek gaidīti gan bērni jau no četru gadu vecuma, taču izrāde būs saistoša jebkura vecuma auditorijai.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Objektu teātris „Folded Feather” kopš tā izveidošanas 1995. gadā iekarojis plašu starptautisku atzinību. Ar atraktīvajām, asprātīgajām izrādēm tas izsauc gan no pieaugušo skatītāju apbrīnu, gan saviļņo mazo skatītāju sirdis. Radošie eksperimenti, tiecoties paplašināt leļļu teātra izteiksmes līdzekļu spektru, teātrim nodrošinājuši skatītāju un kritiķu atzinību, kā arī respektablus panākumus leļļu teātra festivālos daudzviet pasaulē – Lielbritānijā, Vācijā, Austrālijā un citviet. „Folded Feather” – tas ir mūsdienīgs leļļu teātris šī vārda vislabākajā nozīmē.

Izrādi „Čemodāna cirks” („Suitcase Circus”), kas 2009. gadā Glastonberijas festivālā ieguva prestižo „The British Theatre Guide” balvu kā labākais leļļu iestudējums, veidojuši divi „Folded Feather” dalībnieki – leļļu meistari, aktieri, mūziķi un pasniedzēji Olivers Smārts un Mets Šorts. Iestudējums ir savdabīgs un asprātīgs objektu teātris, kas uzrunā dažāda vecuma skatītājus gan ar asprātīgu šovu, gan izsmalcināto, līdz niansēm noslīpēto objektu dzīvīgumu.

 

SKATIES BILDES UN IEDVESMOJIES!


Izrādes alegoriskais tēls – anarhiskā zeķe Vobulos Diskombobulus – skatītājiem piedāvā visdažādāko tēlu galeriju: ar savu stāstu iedvesmo gan kartupeļu maisa akrobāts un pārgalvīgais slēpošanas cimds, gan virtuozā kokteiļsalmiņa dejotāja un hipnotiskā kaklasaites čūska Vindsors Knots. Taču šie nav vienīgie cirka mākslinieki, kas iemājojuši aktieru čemodānā un gaida savu uznācienu, tādēļ Leļļu teātris aicina: nenokavējiet iespēju satikties ar tiem aci pret aci!

Reklāma
Reklāma
Interesanti, ka „Folded Feather” darbība aptver ne tikai izrāžu iestudēšanu, bet arī leļļu un objektu radīšanas, konstruēšanas un vadīšanas meistardarbnīcas. Abi izrādes „Čemodāna cirks” dalībnieki Latvijā sniegs arī divu dienu intensīvās meistarklases Latvijas Leļļu teātra latviešu un krievu trupu aktieriem, piedāvājot apgūt jaunas prasmes objektu iedzīvināšanas tehnikās. Viesizrādēs un meistarklasēs „Folded Feather” apliecina savu nemainīgo misiju: pasaulei un ikvienam atklāt leļļu teātra mākslu.

 

Olivera Smārta (Oliver Smart) aizraušanās ar leļļu teātra mākslu sākusies, studējot Oklendas mākslas skolā Jaunzēlandē. Atgriežoties Lielbritānijā, viņš sadarbojies ar vairākām teātra trupām, tostarp „Puppet Lab” Edinburgā, „Sixth Sense” Svindonā, teātra kompāniju „Traveling Light” Bristolē un citām. Kā leļļu teātra aktieris un leļļu meistars iesaistījies daudzu teātru izrāžu iestudējumos, piedalījies arī televīzijas šovā “Harry Hill's TV Burp”. Šobrīd O. Smārts ir leļļu teātra mākslas pasniedzējs Londonas teātrī „The Little Angel Theatre” un Londonas Centrālajā Runas un drāmas skolā. „Folded Feather” viņš ir gan aktieris, gan galvenais leļļu un citu objektu mākslinieks.


Komponists, mūziķis, aktieris un leļļu meistars Mets Šorts (Matt Short) studējis kompozīciju Britu Jaunās mūzikas akadēmijā Londonā, labi pazīstams kā teātra un kino mūzikas autors. Viens no viņa jaunākajiem veikumiem ir oriģinālmūzika izrādei „Mazais princis” Salsberijas teātrī, kā arī mūzika Svindonas teātra „Sixth Sense Theatre” iestudējumiem. Līdzās darbībai „Folded Feather”, Mets ir ārštata pasniedzējs leļļu veidošanas, spēles tehnikas un mehānismu apguves jomā „The Little Angel” teātrī Londonā.

Kaut arī izrādes „Čemodāna cirks” nedaudzie teksti skanēs angļu valodā, tas nebūs šķērslis vizuālo, muzikālo un tehniski virtuozo priekšnesumu saprast pat vismazākajam skatītājam.

Biļetes uz izrādi „Čemodāna cirks” nopērkamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē. Biļešu cena – Ls 4.

Ieskaties: www.lelluteatris.lv