Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 30. marta līdz 05. aprīlim

Kinoteātris "Splendid Palace" aicina ielūkoties repertuārā no 30. marta līdz 5. aprīlim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

LIELAJĀ ZĀLĒ
“FILMA”

Ja dzīvē esi tikai cilvēks, tad filmā – Notikums.
Trīs jauni vīrieši dodas uz vientuļu lauku māju, lai nedēļas laikā uzfilmētu filmu, kas viņus padarīs par ievērojamiem cilvēkiem. Nevienam no viņiem nav iepriekšējās pieredzes, taču ir vajadzība mainīt dzīvi. Viņi izmēģina dažādas pieejas kinomākslai, taču neviens no šiem ceļiem neizskatās pārliecinošs. Komanda nokļūst radošā strupceļā, taču likme ir pārāk liela, lai tik ātri padotos. Cerot uz otra talantu atraisīšanu, aizvien vairāk laika paiet vienam otru ietekmējot. Atklājas viņu līdz šim neredzamās raksturu šķautnes, kas tikai sarežģī attiecības un filmas veidošanu. Drīz katrs ir pats par sevi, viens ar kailajām vājībām un nākotnes perspektīvām. Kad eksperiments jau šķiet pilnīgi izgāzies, tad viens no viņiem tiek atrasts miris. Nav skaidrs vai tā ir nejaušība, pašnāvība vai slepkavība, taču īsts līķis kadrā apmierina visus - ar to varētu sākties viņu Filma.
Lomās: Toms Auniņš, Pēteris Nebars, Normunds Griestiņš
Režisors, scenārija autors: Ivo Briedis
Lielajā zālē: 30.03. seanss 19:00; 31.03. seanss 13:00; 19:00; 03.04. seansi 13:30; 04.04. seanss 17:00
Ieskaties: www.mistrusmedia.lv
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

JOSEF VEJVODA TRIO
5.aprīlī Splendid Palace uzstāsies čehu džeza grupa Josef Vejvoda Trio. Īpašie viesi - G. Pabērzs, V. Ritovs.
“Klausoties trio radošajā spēlē, rodas sajūta, ka visi runā vienā valodā un elpo vienotā ritmā.” – Dr. LUBOMÍR DORŮŽKA
Šo trio 1998. gadā dibināja čehu džeza leģenda – komponists, diriģents un bundzinieks Jozejs Vejvoda (Josef Vejvoda). Mūziķa komponētie skaņdarbi bieži izvirzās Čehijas radio topu pirmajās vietās, 2005. gadā viņa oriģinālskaņdarbu albums ieguva platīna disku. Apvienojoties kopējā projektā ar pianistu Kristofu Mareku (Kryštof Marek) un kontrabasistu Andreju Štaņoču (Ondřej Štajnochr), mūziķi par prioritāti izvirzīja jaunu džeza skaņdarbu radīšanu, jo, paralēlajai darbībai vairākos džeza un klasiskās mūzikas ansambļos, visi mūziķi ir arī komponisti un aranžētāji.
Gadu gaitā trio izkopis ļoti plašu repertuāru, spēlējot gan tradicionālas džeza kompozīcijas un klasiskās mūzikas interpretācijas, gan pašu radītos oriģinālskaņdarbus. Savas pastāvēšanas laikā trio uzstājies kopā ar ļoti dažādiem mūziķiem, noteikti jāmin sadarbība ar amerikāņu trompetistu Beniju Beiliju (Benny Bailey), ar kuru kopā tika ierakstīts albums “A Meeting to Build a Dream On”, kas 2001. gadā uzvarēja Čehu radio izvirzītajā nominācijā “Labākais Čehu džeza albums”. Trio ir ierakstījis vairākus albumus, koncertējis radio un televīzijā, kā arī uzstājies uz daudzām skatuvēm gan Čehijā, gan ārzemēs. Jaunākais albums “The Affinity” nāca klajā 2010. gadā, tajā visi 10 skaņdarbi ir autoru komponēti oriģinālskaņdarbi.
Uzstājoties Rīgā, mākslinieki savus džeza oriģinālskaņdarbus un zināmākas skaņdarbu improvizācijās izspēlēs kopā ar Latvijas džeza mūziķiem saksofonistu Gintu Pabērzu un pianistu Viktoru Ritovu.
Sastāvs: Josef Vejvoda - bungas, Kryštof Marek - klavieres, Ondřej Štajnochr – kontrabass
Pasākumu drīkst apmeklēt: nav vecuma ierobežojumu
Pasākuma valoda: latviešu, angļu
Bezmaksas ieeja: līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu
Pasākuma ilgums: ~1h30min
Ieeja pasākumā: no plkst. 19:00
Cenas: 5-7 Ls
Skolēniem, studentiem un pensionāriem - 50% atlaide 1 biļetes iegādei

Tas, ko Tu nedrīksti nezināt: kino un literatūra
Kinolektorijs TAS, KO TU NEDRĪKSTI NEZINĀT VIII. Kino un citas mākslas

4. aprīlis, 19.00, k/t Splendid Palace: kino un literatūras klasika
DŽEINA EIRA (Jane Eyre), rež. Kerijs Fukunaga, 2011, Lielbritānija/ASV, 120’; lomās: Mia Vasikovska, Maikls Fasbenders, Džūdija Denča.
Šarlotes Brontē nemirstīgā romāna (1847) jaunākā ekranizācija japāņu izcelsmes amerikāņu režisora Kerija Fukunagas versijā ir viens no grodākajiem pēdējā laika piemēriem klasiskās literatūras adaptācijā ekrānam. Starptautiskās kritiķu elites atzīts darbs, kur galvenās lomas nospēlējuši pašlaik slavas zenītā esošie Mia Vasikovska un Maikls Fasbenders.
Lielajā zālē: 04.04. seanss 19:00
Lektors: Pauls Bankovskis
Sadarbībā ar AcmeFilm
Ieejas maksa: 2.50 Ls, studentiem ar ISIC karti un Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem 2.00 Ls

CILVĒKI TUR Latvija, 2012, Drāma
Režisors: Aiks Karapetjans
Lomās: Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins, Mihails Razumovskis, Viktorija Kondratenko, Mareks Marcinkēvičs, Agnese Frišfelde
Jans kopā ar draugu Krekeri cīnās par savu vietu skarbajā mikrorajona pasaulē, viņu kontā jau ir vairākas zādzības un citi likumpārkāpumi. Taču, pēc tikšanās ar Sabīni, skaistu meiteni no pārtikušas ģimenes, Jans vēlas mainīt savu dzīvi un meklē ceļu uz labāku sabiedrību. Taču pievienoties “zelta jaunatnei” izrādās ne tik vienkārši – viņa cerības uz mīlestību un jaunām iespējām draud sabrukt, un šķiet, ka šai dzīvē viņš var paļauties tikai pats uz sevi.
Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Lielajā zālē: 30.03. seanss 20:30; 31.03. seanss 14:30; 03.04. seanss 15:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).



DZELZS LĒDIJA Lielbritānija, 2011, 105 min, Biogrāfija, drāma
Režisors: Filida Loida
Lomās: Merila Strīpa, Džims Bordbents, Ričards Grants
„Dzelzs lēdija" ir apbrīnojams un intīms kinostāsts par Mārgaretu Tečeri (Merila Strīpa), pirmo un līdz šim vienīgo Lielbritānijas sievieti-premjerministri. Neskatoties uz šķiru un dzimumu diskrimināciju, vienai no vispazīstamākajām un  visietekmīgākajām 20.gadsimta sievietēm izdevās sasniegt politikas virsotnes, kurās līdz šim dominējuši vīrieši.
Par Tečeres atveidošanu izcilā un godalgotā aktrise Merila Strīpa ir nominēta „Zelta globusam".
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 30.03. seanss 16:30; 31.03. seanss 17:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).


KOLKA COOL Latvija, 2011 92min
Režisors: Juris Poškus
Lomās: Andris Keišs, Artuss Kaimiņš, Iveta Pole, Aigars Apinis, Varis Piņķis, Māra ķiemel, u.c.
Vasarīgs stāsts par diviem brāļiem un viņu ilūzijām par sievietēm. Andžas precību piedāvājums liek viņa draudzenei Simonai pārdomāt savu izvēli. Viņu attiecības tiek pakļautas pārbaudei, kad no jūras negaidot pārrdodas Andžas vecākais brālis Gvido. Savstarpējas ambīcijas brāļus gan šķir, gan vieno. Filmā netrūkst ironisku situāciju, kautiņu un Kurzemes piekrastei raksturīgās bravūrības.
Studija: FA FILMA
Lielajā zālē: 30.03. seanss 14:30; 31.03. seanss 20:30; 26.03. seanss 14:30  
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

MAZAJĀ ZĀLĒ
IKARA BĒRNĪBA

Režisors: Aleksandrs Iordačesku (Alexander Iordachescu)
Valsts: Šveice, Rumānija, Francija Garums: 96 min Gads: 2009
Galvenajā lomā Gijoms Depardjē (Guillaume Depardieu) un Alisona Paradī (Alysson Paradi). Gijoms Depardjē četras reizes nominēts un vienreiz ieguvis Cēzara balvu kā labākais aktieris filmā Les Apprentis (Rež. Pierre Salvadori).
Džonatans Fogels (Gijoms Depardjē) gribētu pagriezt atpakaļ laiku un novērst negadījumu, kas sabeidza viņa dzīvi un kura dēļ viņš kļuva par invalīdu. Kad Džonatans uzzina, ka atzīts profesors un ģenētiķis Stīvs Karrs ir radījis gēnu terapiju, ar kuras palīdzību iespējams reģenerēt cilvēka ķermeni, viņš piesakās pie profesora vizītē. Terapija nenotiek kā Karrs (Karlo Brands) to iecerējis, un noved pie negaidīta rezultāta. Džonatans, kura dzīvība nu karājas mata galā, saprot, ka viņu var glābt tikai viens cilvēks - profesora Karra meita Alise (Alisona Paradī).
Rumāņu režisora Aleksandra Iordačesku pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, kas tika atlasīta Monreālas festivāla konkursam pirmo filmu kategorijā 2009. gadā.
Mazajā zālē: 05.04. seanss 18:00
Festivāli:
2010 Transylvania International Film Festival (May 2010)
Singapore International Film Festival (Apr 2010)
Festival Int'l du Film Francophone (Apr 2010)
Solothurner Filmtage - Switzerland (Jan 21 - 28)
2009
Montréal World Film Festival - First Films Competition
Molodist Kyiv International Film Festival  
Kolkata Film Festival
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

Mīlestība ilgst trīs gadus Francija, 2011 Romantiska, komēdija
Režisors: Frédéric Beigbeder
Lomās: Gaspard Proust, Louise Bourgoin, Joey Starr, Jonathan Lambert, Frédérique Bel, Elisa Sednaoui
Vai zinājāt, ka mīlestība ilgst tikai trīs gadus? Rakstnieks Marks Maronjē par to ir pārliecināts: pirms trim gadiem viņš neprātīgi iemīlējās, drīz vien iestūrēja laulības ostā, bet pēc trīs gadu kopdzīves, mīlestība jau bija izplēnējusi, tāpēc nācās šķirties. Marks izstrādā pārliecinošu teoriju un izdod grāmatu par to, ka mīla ilgst vien trīs gadus, bet laulība kā institūcija ir vien mārketinga rīks. Tomēr tad Marks sastop kādu sievieti...
„Mīlestība ilgst trīs gadus" ir provokatīvā franču rakstnieka Frederika Beigbedera, kulta romāna „99 franki" autora debija kino režijā. Beigbeders ironijas piesātināto filmu par mīlestību un attiecībām uzņēmis pēc savas grāmatas motīviem.
Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 30.03. seanss 18:00; 31.03. seanss 18:00; 01.04. seanss 18:00; 02.04. seanss 18:00; 03.04. seanss 18:00; 05.04. seanss 20:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).


MĀKSLINIEKS Francija, 2011, Komēdija
Režisors: Michel Hazanavicius
Lomās: Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman, James Cromwell
Holivuda, 1927.gads. Mēmā kino zvaigzne Džordžs Valentīns ir slavas zenītā: viņa filmām ir neiedomājami panākumi, viņu ieskauj kvēlu pielūdzēju pulks. Taču kinoteātros sāk parādīties skaņu filmas, un jaunais kino paģēr jau citādu aktierspēli un mīmiku. Sarūgtinoši, jo tas var kļūt par Džordža Valentīna karjeras galu. Tajā pašā laikā masu skatu aktrise Pepija Millere tikai sāk savu ceļu uz lielo kino...
Režisora Mišela Hazanavičusa filma "Mākslinieks" kļuva par 2011.gada Kannu kinofestivāla sensāciju, un titullomas tēlotājam franču aktierim Žanam Dužardēnam atnesa labākā aktiera godalgu.
Kinofestivāla "Baltijas pērle" atklāšanas filma "Mākslinieks" iekļauta ACME Film kolekcijā SMART.
Filma angļu un franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 31.03. seanss 20:00, 01.04. seanss 14:00; 03.04. seanss 20:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

MĒS TICAM MĪLESTĪBAI / W.E. Lielbritānija, 2011, Romantiska drāma
Režisore: Madonna
Lomās: James D'Arcy, Andrea Riseborough, Abbie Cornish, Oscar Isaac
Lielbritānijas karaļa Eduarda VIII romāns ar amerikānieti Volisu Simpsoni, kurš satrauca visu sabiedrību. Iepazīšanās brīdī ar princi Eduardu, Simpsone bija precējusies, bet karalim, ja viņš izdomātu ar viņu precēties, būtu jāatsakās no troņa. Taču arī tas nespēja likt šķēršlus viņu mīlestībai.
Vecuma ierobežojums: + 16
Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 30.03. seanss 16:00, 01.04. seanss 16:00; 02.04. seanss 16:00; 03.04. seanss 16:00; 04.04. seanss 16:00     
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

POLICIJA Francija, 2011, Drāma
Režisore: Maïwenn Le Besco
Lomās: Karin Viard, Joey Starr, Marina Foïs, Marina Foïs, Nicolas Duvauchelle, Maïwenn
Iekšlietu ministrijas fotogrāfs pievienojas policijas brigādei, kas nodarbojas ar nepilngadīgo aizstāvību, lai izveidotu reportāžu par tās darbu. Līdz ar kādas gudras, pievilcīgas sievietes iesaistīšanos policistu komandā, parādās negaidītas situācijas…
„Šo aizraujošo un sižetiski daudzslāņaino vēstījumu vēl vairāk bagātina iespaidīgā talantīgo franču aktieru spēle. Kā vesela „Noklausīšanās” sezona, kas iekļauta vien divarpus stundās, „policija” ar tās atrisušajiem sižeta pavedieniem un drudžaino kompozīciju aptver milzīgu materiālu, un pārliecinoši pāriet no smiekliem uz asarām un atpakaļ, tomēr nenovērš uzmanību no centrālās ass – skaudrās realitātes. Filmas finālā notiek pavērsiens, kas varētu sķist pārmēru patvaļīgs…” – „Hollywood Reporter.
2011. gada Kannu kinovestivāka „Zelta palmas zara” nominācija, žūrijas īpašā balva!
Franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 02.04. seanss 20:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

ES GRIBU REDZĒT RŪĶĪŠUS Animācijas seanss bērniem
Sākot no 3. marta režisors Nils Skapāns un Jura Podnieka studija aicina skatītājus uz animācijas filmu seansu ES GRIBU REDZĒT RŪĶĪŠUS. Programmā, kas iepriecinās gan bērnus, gan viņu vecākus, iekļauta režisora jaunākā filma Es gribu redzēt rūķīšus!, kā arī vairākas citas Nila Skapāna animācijas filmas, kas tapušas Jura Podnieka studijā (Burvīga diena, Redzi, Trusi?... tētis brauc uz Londonu!, Puslācis, Pavasaris).
Programmā redzamās filmas tapušas ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla atbalstu.
Savu pirmizrādi Es gribu redzēt rūķīšus! piedzīvos 29. februārī labdarības seansā, kuru īpašu darīs tā skatītāji – bērni, kuriem iespēja pabūt košajā Nila Skapāna animācijas tēlu pasaulē sagādāja visvairāk prieka – bērnu namu un krīzes centru audzēkņi, bērni, kas „staigā” ar ratiņkrēslu palīdzību.
Es gribu redzēt rūķīšus! ir optimisma un dzīvesprieka pilnās Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē. Filmas tapšanu ir iedvesmojis savulaik žurnālā Patiesā dzīve publicētais raksts par neredzīgu meiteni Vanesu. 
Es gribu redzēt rūķīšus! ir pirmā animācijas filma, kas pieaugušajiem palīdz ar bērniem runāt par to, cik cilvēki mēdz būt atšķirīgu un kas ir lietas, kas mūs visus vieno. Filma ir veltījums bērniem, kas pasauli spiesti uztvert savādāk un visai pārējai sabiedrībai, kam trūkst mākas dzīvot līdzās šādiem cilvēkiem.
Es gribu redzēt rūķīšus! ir arī pirmā Nila Skapāna animācijas filmai, kurā ir runātais teksts un savu lomu Vanesa ir ierunājusi pati! 
Visas programmā redzamās filmas ir košas un dzīvespriecīgas, plastilīna tehnikā darinātie tēli tajās izdzīvo dažādus neparastus stāstus. Tā, piemēram, Trusis pēkšņi ceļo uz Londonu un meža vidū uzrodas brīnumaina poga, kas apgriež kājām visu ierasto dzīvi!
Tiem, kas vēl par Nila Skapāna darbiem nav dzirdējuši, jāsaka, ka viņa filmas mīl bērni arī citur pasaulē un Nils ir līdz šim vienīgais Latvijas režisors, kas par animācijas filmu bērniem ir saņēmis Berlīnes filmu festivāla balvu.
Animācijas filmu programma Es gribu redzēt rūķīšus tiks demonstrēta kinoteātra Mazajā zālē sestdienās un svētdienās visa marta garumā (programma pieejama kinoteātra Splendid Palace mājas lapā).
Mazajā zālē: 31.03. seanss 13:00; 01.04. seanss 13:00
Ieeja: 2.00 Ls, bērniem līdz 16 g.v. – 1.50 Ls. Bērniem līdz 6 g.v. ieeja par brīvu.

MAIGĀS JŪTAS / La délicatesse Francija, 2012, Romantiska komēdija
Režisors: David Foenkinos, Stephane Foenkinos
Lomās: Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini
Kādā jaukā dienā Natalī noskūpsta savu kolēģi Markusu. Bez jebkāda iemesla - tāpat vien. Noskūpsta un pat nepievērš tam uzmanību. Taču Markuss nepaliek vienaldzīgs: nejaušs skūpsts apgriež viņa dzīvi kājām gaisā! Tagad viņš nevar domāt ne par ko citu, kā vien par Natalī. Vai Natalī atbildēs viņa jūtām?
Līdz 12 g.v. – neiesakām.
Franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē: 30.03. seanss 20:00;  31.03. seanss 14:00; 01.04. seanss 20:00; 02.04. seanss 14:00; 03.04. seanss 14:00; 05.04. seanss 16:00
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).


HABEMUS PAPAM - MUMS IR PĀVESTS Itālija, Francija, 2010

Režisors: Nanni Moretti
Lomās: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa
Spēlfilma “Habemus Papam” ir tradicionāls paziņojums latīņu valodā, kas nozīmē: „Mums ir pāvests!” Garīdznieku konklāvs vairākas dienas ir pavadījis nošķirtībā no ārpasaules, apspriežot dažādas kandidatūras. Arī cilvēku pūlis Sv. Pētera laukumā ir pacietīgi gaidījis. Visa spriedze koncentrējas uz to momentu, kad jaunievēlētais pāvests parādīsies uz balkona un sveiks visus ticīgos. Tomēr šajā brīdī rodas kāda visnotaļ negaidīta problēma – jaunajam pāvestam sākas panikas lēkme. Palīgā tiek saukts slavens psihoanalītiķis, kurš turklāt vēl ir ateists.
Nanni Moreti (1953, Itālija) ir itāļu režisors, producents, scenārists un aktieris, kura filmas vairakkārt nominētas Zelta Palmas zaram Kannu kinofestivālā – no tām Dēla istaba 2001. gadā šo apbalvojumu arī saņēma. Pēc studijām, 1970. gados pārdevis pastmarku kolekciju, lai iegādātos kinokameru. Viņa pirmā filma Ecce Bombo tūdaļ ieguva plašu atzinību un joprojām ir itāļu publikas iemīļota kinolente.
Filma itāļu valodā ar subtitriem latvieū un krievu valodā.
Mazajā zālē: 31.03. seanss 16:00              
Ieeja: 3.00 Ls; ar ISIC karti – 2.50 Ls. Otrdienās un pirmdienās kopā ar draugu – 1.50 Ls (izņemot svētku dienas un pirmizrādes).

VESTIBILĀ
IZSTĀDE „DZIMUŠI RĪGĀ - SLAVENI PASAULĒ”

SIA ”Rīgas nami” pasākumu centrā – vēsturiskajā kinoteātrī ”Rīga”/”Splendid Palace” apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties izstādes "Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē" ekspozīcijā katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Pastāvīgā ekspozīcija tapusi SIA ”Rīgas namiem” sadarbībā ar Latvijas institūta speciālistiem.
Projekta mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Šos uzvārdus vieno vārds „izcilība” – Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls, Gunārs Birkerts, Vera Muhina, Raimonds Pauls, Kārlis Skrastiņš, Mariss Jansons…. Pavisam ekspozīcijā ietvertas 16 personības, kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju par katras personības biogrāfiju un nozīmīgākajiem sasniegumiem, lai veidotu priekšstatu, kāpēc šie cilvēki ir izpelnījušies nedalītu atzinību Latvijā un tālu ārpus tās robežām.
Latvija ir lielisks paraugs tam, ka lielas idejas un lielas personības dzimst relatīvi mazās valstīs un pilsētās. Dinamiskie vēstures spēki, kas ir kaldinājuši šodienas Rīgu un Latviju, ir atstājuši nospiedumu šejienes cilvēkos, veidojot šejieniešiem raksturīgu un unikālu īpašību un vērtību kopumu.

JAUNAJĀ ZĀLĒ
Līgavainis. Lauris Dzelzītis meklēs ideālo līgavu izrādē „Līgavainis”

Turpinot pētījumus stand-up komēdijas žanrā, izrāžu apvienība PANNA 4. aprīlī skatītāju vērtējumam nodos jaunu izrādi – Jura Rijnieka iestudēto „Līgavaini”, kurā tipisku vīrieša attieksmi pret mīlestības un kāzu savstarpējo sakarību izdzīvos viens no Latvijas iekārojamākajiem vecpuišiem - aktieris Lauris Dzelzītis.
Kāda būtu patiesi brīnišķīga pasaule? Ja tajā valdītu miers un... visi cilvēki apprecētos! Lūk, tā patiešām būtu laimīga pasaule! Tad kāpēc mēs īstas jūtas gribam apstiprināt ar priekškaramo atslēgu pie tilta margām? Kāpēc mums šķiet, ka jebkurš cilvēks, ko bieži redzam televīzijas ekrānā, ir mūsu mīlestības vērts? Tā, it kā kāzu kleita būtu vienīgais gaišais cerības stars tumsas valstībā un baltais mutautiņš uzvalka kabatā - vienīgais gaišais plankums tuneļa galā.
Un ja pēkšņi vēl uzrodas kāds simts svešu, smaidīgu cilvēku, kas izrādās tavi kāzu viesi!? Tas ir sākums vai gals?!    
Izrādes „Līgavainis” varonis, kura ādā iejutīsies aktieris Lauris Dzelzītis, un izrādes veidotāji - režisors Juris Rijnieks un lugas autors Uģis Segliņš piedāvā savu atbildi. Tajā brīdī, kad jūtas tiek pārvērstas par preci un mīlestība – par sarkanu plīša spilventiņu Valentīna dienā, jūtas mirst. Komercializācija spēj līdz absurdam novest jebkuras attiecības, un to spilgi raksturo, piemēram, „ aklās kāzas” televīzijas ēterā vai bildinājums radio laika ziņās.
Jaunajā zālē: 04.04. plkst. 19:00                                                                    
Ieskaties: www.pannasteatris.lv

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS
Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā improvizācijas vakaru divās daļās, pašā Rīgas sirdī - Kino „Splendid Palace” Jaunajā zālē, kuru laikā tiks izspēlēti vairāki īsti stāsti par skatītājiem interesējošām tēmām.
Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.
RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Pasākuma ilgums: 2h
Ieeja no plkst. 19:30
Jaunajā zālē: 30.03. plkst. 20:00; 05.04. plkst. 20:00
Biļetes iespējams iegādāties visās „Biļešu Serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv
Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv
Vairāk informācijas: www.splendidpalace.lv

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY
Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.
SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.
Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Rozins.
Filma katru dienu tiek demonstrēta kinoteātra „Splendid Palace” Jaunajā zālē.
Seansu sākums: 10.00 (ENG) 11.00(RUS) 12.00(ENG) 13.00(RUS) 14.00(ENG) 15.00(RUS).
Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.

Reklāma
Reklāma

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam

Vairāk informācijas: www.splendidpalace.lv