Lauris Dzelzītis precas!

Turpinot pētījumus stand-up komēdijas žanrā, izrāžu apvienība PANNA 4. aprīlī skatītāju vērtējumam nodos jaunu izrādi – Jura Rijnieka iestudēto „Līgavaini”, kurā tipisku vīrieša attieksmi pret mīlestības un kāzu savstarpējo sakarību izdzīvos viens no Latvijas iekārojamākajiem vecpuišiem – aktieris Lauris Dzelzītis.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Kāda būtu patiesi brīnišķīga pasaule? Ja tajā valdītu miers un... visi cilvēki apprecētos! Lūk, tā patiešām būtu laimīga pasaule! Tad kāpēc mēs īstas jūtas gribam apstiprināt ar priekškaramo atslēgu pie tilta margām? Kāpēc mums šķiet, ka jebkurš cilvēks, ko bieži redzam televīzijas ekrānā, ir mūsu mīlestības vērts? Tā, it kā kāzu kleita būtu vienīgais gaišais cerības stars tumsas valstībā un baltais mutautiņš uzvalka kabatā – vienīgais gaišais plankums tuneļa galā.
Un ja pēkšņi vēl uzrodas kāds simts svešu, smaidīgu cilvēku, kas izrādās tavi kāzu viesi!? Tas ir sākums vai gals?!
        
Izrādes „Līgavainis” varonis, kura ādā iejutīsies aktieris Lauris Dzelzītis, un izrādes veidotāji - režisors Juris Rijnieks un lugas autors Uģis Segliņš piedāvā savu atbildi. Tajā brīdī, kad jūtas tiek pārvērstas par preci un mīlestība – par sarkanu plīša spilventiņu Valentīna dienā, jūtas mirst. Komercializācija spēj līdz absurdam novest jebkuras attiecības, un to spilgi raksturo, piemēram, „aklās kāzas” televīzijas ēterā vai bildinājums radio laika ziņās.

„...un es sapratu, ka mana krūzīte vairs nemūžam nestāvēs tajā vietā, kur es to nolikšu... Manas vecās, mīļākās, nodriskātākās džinsas viņa man vairs nekad neļaus uzvilkt. Jebkurš aliņš būs kā laimests loterijā, pie kura var tikt labi ja reizi tūkstoš gados... Nu kas mani trieca izrunāt tos liktenīgos vārdus!?” Uģis Segliņš ”Līgavainis”

Pannas izrādes
„Līgavainis” turpina attīstīt un nostiprināt stand-up žanra tradīciju Latvijā, ko „Panna” iedibināja 2008. gadā ar pirmo izrādi „Tētis”, kuras versija lietuviešu valodā tika iestudēta un izrādīta arī Lietuvā (lomās lietuviešu komiķi Ramūnas Rudokas vai Dariuss Petkevičs). „Pannas” repertuārā ir arī izrādes „Tāda es esmu” (Z. Daudziņa) un „Puse no sirds” (Z. Daudziņa un A. Siliņš).

Arī „Līgavainis” pēc pirmizrādes Rīgā, kinoteātrī „Splendid Palace” viesosies dažādās Latvijas vietās.

Reklāma
Reklāma

Tuvākās izrādes 4. aprīlī, 19. aprīlī, 24. aprīlī. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadise.lv

Ieskaties: www.pannasteatris.lv
panna@pannasteatris.lv