Jaņa Rozentāla dzimšanas dienas svinības. Esi mīļi aicināts!

18. martā gleznotājam Janim Rozentālam apritēs 146. dzimšanas diena.
Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs un Rīgas Jūgendstila muzejs aicina piedalīties svinībās Alberta ielā 12.

Gleznotājs Janis Rozentāls. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gleznotājs Janis Rozentāls. Publicitātes foto.

Mākslinieka dzimšanas dienas svinības sāksies 18. martā plkst. 15.00 Rīgas Jūgendstila muzejā. Sarunu „Janis Rozentāls ģimenes un draugu vidū” vadīs Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja vadītāja, Mag. art. Dace Vosa. Pāršķirstot Rozentālu ģimenes fotogrāfiju arhīvu, pārlasot vēstules un atmiņas par Rozentāliem, būs iespēja labāk iepazīt Jani Rozentālu kā personību, kādu viņu redzēja gleznotājam vistuvākie cilvēki, iepazīsim arī mākslinieku ģimenes dzīvesstilu un ikdienas dzīves ritmu.

Pēc sarunas Jūgendstila muzejā pasākums turpināsies nama augšstāvā – Jaņa Rozentāla dzīvoklī, kur atrodas Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs un līdz šai dienai saglabājies autentiskais 20. gadsimta sākuma dzīvokļa interjers, mēbeles, sadzīves priekšmeti un, protams, mākslas darbi. Iepazīsim vidi, kurā ir dzīvojusi Rozentālu ģimene, kur radītas izcilākās no mākslinieka gleznām un kur viesojušies Rozentālu ģimenes draugi – daudzi nozīmīgi 20. gadsimta sākuma kultūras darbinieki.


Tuvāka informācija pa tālruni 67331641, 26586404 vai e-pastu: jrrbm@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv

Reklāma
Reklāma