Slavenais čehu Kurmītis kino seansā 10. martā "Splendid Palace"

Mammadaba Multi rīti seanss notiek sestdien, 10. martā plkst. 12.00 kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

AS „Latvijas valsts meži” atsāk Mammadaba Multi rītus, kas ir izglītojoši kino seansi un pasākumi par dabu bērniem, ar vienu no pasaulē pazīstamākajiem animācijas filmu varoņiem Kurmīti. Pirms seansa katītāji varēs aci pret aci satikties ar meža dzīvniekiem no Leļļu teātra, kā arī ar sejas apgleznotāju palīdzību iejusties kāda dzīvnieka tēlā.

Mammadaba Multi rīti seansā, pateicoties sadarbībai ar Čehijas vēstniecību, skatītāji varēs redzēt animācijas filmu sēriju par Kurmīti izlasi, kuras vieno dabas tēma. Kurmītis mežā un pļavā atrod izmestus dažādus sadzīves priekšmetus košļājamo gumiju, lietussargu, telefonu. Tiem dabā nav vietas, taču Kurmītis ikvienam atradumam spēj atrast kādu pielietojumu.

Čehu mākslinieks Zdeņeks Millers ilgi nevarējis atrast nevienu dzīvnieka tēlu, kuru pirms tam savos darbos nebūtu izmantojis Volts Disnejs, līdz kādu reizi viņš paklupa uz kurmju rakuma un ideja bija radusies! Un tā 1956. gadā piedzima Kurmītis. Šai sērijai vairāku desmitu gadu garumā sekoja daudzas citas; lai vai ko dara un ar ko sastopas mazais varonis, viņš vienmēr ir labsirdīgs, drosmīgs un ļoti zinātkārs. Pagājušā gada novembrī 90 gadu vecumā Z. Millers aizgāja mūžībā, bet Kurmītis ar jautrajām ačtelēm, nebēdnīgajiem smiekliem un jautrajiem piedzīvojumiem aizvien sagādā prieku skatītājiem: gan vecākiem, kam Kurmītis, iespējams, saistās ar bērnību, gan viņu bērniem, kuri ar Kurmīti varbūt satiekas pirmo reizi.

Mammadaba Multi rīti organizētie pasākumi repertuārs un izglītojošā sadaļa ir veidoti ar mērķi ļaut bērniem pašiem pamanīt, domāt un saprast mamma daba ir dāsna, tā ir mums apkārt, tā rūpējas par mums, un mēs tai varam atbildēt ar to pašu.

Turpmākie Mammadaba Multi rīti notiks aprīlī un maijā.

Biļešu cenas: 2,00 ls pieaugušajiem, 1,50 ls bērniem (bērniem līdz 6 gadu vecumam, ja sēž klēpī – ieeja bez maksas).
Seansa garums: apm. 1 h.


Ieskaties: www.mammadaba.lv

www.splendidpalace.lv

Reklāma
Reklāma