Salona vakari Kalnciema kvartālā – koncerts 28. janvārī

Šogad aizsākam jaunu muzikālu pasākumu ciklu "Salona vakari Kalnciema kvartālā", kas notiks reizi mēnesī Vīnu veikala zālē, Kalnciema ielā 35. Koncertā 28. janvārī pl. 19.00 skanēs dzeja un mūzika, kuru pamattēma ir Latvija, Ticība, Mājas un vieta, kur to visu var piedzīvot-Sirds.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Programmā: Jāņa Kalniņa, Bruno Skultes, Alfrēda kalniņa, Jāņa Ķepīša, Jāņa Lūsēna vokālā kamermūzika un Annas Rancānes dzeja. Dzejniece Anna Rancāne, dziedātāja Evita Zālīte un pianiste Santa Jākobsone.


Salona vakaru pamatideja ir nelielā cilvēku lokā klausīties mūziku un tikties ar spilgtām personībām, sintezēt mūziku un citas mākslas. Iecerēts pasākumu cikls veltīts mūzikai un arhitektūrai, mūzikai un kino, literatūrai, vēsturei un citām tēmām, skatot tās caur mūsdienīgu prizmu, ar vēlmi radīt nepiespiestu diskusiju un paplašināt apziņu.
Ideja par Salona vakariem radusies iedvesmojoties no salona pasākumu vēstures  Eiropā un Latvijā pagājušā gadsimta 50-60 gados. Latvijā spilgtākais piemērs - franču grupa Latvijas 60.gadu glezniecībā "Salon de Paris!", kurā bija apvienojušies mākslinieki brīvdomātāji (Maija Tabaka, Bruno Vasiļevskis, Imants Lancmanis, Ieva Šmite, Juris Pudāns, Jānis Krievs u.c.). Viņi aizrāvās ar franču mākslu, īpaši ar Pola Sezana daiļradi, oriģinālvalodā lasīja mākslas teorētiķa Andrē Bazēna darbus, mīlēja šansonus, Stendālu un citus pārsteidza ar ģērbšanās stilu.


Salona vakaru Kalnciema kvartālā idejiskā autore ir operas soliste Evita Zālīte. Nākamais pasākums notiks februārī un tiks veltīts Salona pasākumu mūzikai un vēsturei Eiropā un Latvijā.

Reklāma
Reklāma


Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv.
Sekojiet līdzi Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv, facebook.com/kalnciemaiela, twitter.com/kalnciemaiela.