Jauniešu roksimfoniskais "Kazanovas orķestris" Mazajā Ģildē

7. decembrī plkst. 19.00 Mazajā Ģilde notiks jauniešu roksimfoniskā „Kazanovas orķestra” koncerts.

Kazanovas Orķestri 2008. gadā izveidoja četri draugi, četri klasesbiedri, gatavojoties skolas žetonu vakara izrādei Kazanovas mētelis. No tās arī orķestris aizguvis savu nosaukumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Kazanovas Orķestri" 2008. gadā izveidoja četri draugi, četri klasesbiedri, gatavojoties skolas žetonu vakara izrādei "Kazanovas mētelis". No tās arī orķestris aizguvis savu nosaukumu.

Koncerts tiek rīkots, atzīmējot Starptautisko brīvprātīgā darba dienu un orķestra trīs gadu jubileju. Tā laikā būs iespējams klausīties dažāda stila mūziku – gan visiem zināmās rokmūzikas leģendas, blūza kompozīcijas daudzsološu solistu izpildījumā, kā arī akadēmisko mūziku jaunās interpretācijās. Skaņdarbi ir speciāli aranžēti 53 cilvēku lielajam orķestra sastāvam, radot neparastu un pārsteidzošu muzikālo skanējumu.

Apvienoto Nāciju Organizācijas 1985. gadā pasludinātā Starptautiskā brīvprātīgā darba diena visā pasaulē tiek atzīmēta 5. decembrī. Šīs dienas mērķis ir popularizēt brīvprātīgo darbu sabiedrībā, kā arī pateikt paldies tiem, kas jau veic kādu brīvprātīgo darbu. 7. decembra koncertā būs iespējams teikt paldies „Kazanovas Orķestra” dalībniekiem un pievienoties viņu trīs gadu jubilejas atzīmēšanā.

 „Kazanovas Orķestri” 2008. gada rudenī izveidoja četri draugi, četri klasesbiedri - Toms, Sabīne, Jānis un Juris, gatavojoties skolas žetonu vakara izrādei “Kazanovas mētelis”. No tās arī orķestris aizguvis savu nosaukumu, jo, kā saka paši orķestra dalībnieki: “Tikpat temperamentīgi un mainīgi kā Kazanova tiek veidoti arī orķestra skaņdarbi.”.
Orķestra darbību brīvprātīgi un bez atlīdzības organizē jaunieši ar muzikālo izglītību, kuri ikdienā mācās vai strādā un ir saistīti ar dažādām sfērām – dabas zinātnēm, ekonomiku, medicīnu, valodām, humanitārajām zinātnēm, mākslu, mūziku. Vairāk kā 50 cilvēku lielajā sastāvā ikkatram ir sava vieta, sava misija.
Orķestra vadītājs, diriģents un skaņdarbu aranžējumu veidotājs ir Toms Rēķis – „Latvijas Zelta talanti 2010” galvenās balvas ieguvējs kategorijā „Mūzika”.

Ieeja koncertā bez maksas. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.kazanovaorchestra.lv.

Reklāma
Reklāma