Santa Didžus atkal līgavas kleitā

4. novembrī 18:30 Latvijas Leļļu teātris pēc neilga pārtraukuma atsāks rādīt izrādi jauniešiem „Kāzas. Stāsts par negaidītu mīlestību”, kurā apjukušās līgavas lomā iejutīsies aktrise Santa Didžus. Pārējais aktieru sastāvs palicis nemainīgs – kāzu nakts mistērijā piedalīsies Dana Lāce, Baiba Geķe, Edgars Kaufelds, Miķelis Žideļūns un Valdis Vanags.

Santa Didžus līgavas kleitā. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Santa Didžus līgavas kleitā. Publicitātes foto.

Režisora Mārtiņa Eihes izrāde par jauniešu dzīves un mīlestības peripetijām, kurās virmo kaislības, greizsirdība, ilgas, noslēpumi un slēptas simpātijas, veidota netradicionālā formā, savienojot dramatiskā teātra un leļļu teātra spēles paņēmienus. Tā aizsāka Leļļu laboratorijas praksi, kuras ietvaros pēdējo divu sezonu laikā tapušas vairākas izrādes gan bērniem, gan pieaugušajiem, ko veidojuši Leļļu teātrī līdz šim nestrādājuši režisori, paplašinot šī mākslas veida izteiksmes robežas un dažādojot repertuāru.


Bez jau minētās izrādes Leļļu laboratorijas ietvaros tapusi Edgara Kaufelda izrāde bērniem no 3 gadu vecuma „Kas dzīvo rotaļkastē?”, par kuru režisors nominēts Spēlmaņu nakts balvai „Gada spilgtākā debija”. Režisores Nadeždas Aleksejevas izrāde „Snaudošā pūķa pasaka” nominēta kā „Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”, savukārt Valtera Sīļa iestudētais „Palle viens pats pasaulē” septembrī ar panākumiem viesojās starptautiskā leļļu teātra festivālā Dānijā. Janvārī, turpinot Leļļu laboratorijas praksi, darbu pie izrādes jauniešiem sāks režisors Ivars Lūsis.


„Kāzas. Stāsts par negaidītu mīlestību” skatāma 4. un 27. novembrī, kā arī 10. decembrī. Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.

Reklāma
Reklāma

Vairāk informācijas www.lelluteatris.lv.