Dodies uz bērnu slimnīcas mazo pacientu darbu izstādi!

No 1. novembra A/S Swedbank Centrālajā ēkā ir apskatāma VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” pacientu darbu izstāde! Izstādē ir apskatāmas dažādas bērnu darinātas rotaslietas, kuģu un lidmašīnu modeļi, telpu dekori, kā arī fotogrāfes Zanes Apsītes fotogrāfijas, kurās iemūžinātas radošās nodarbības un darba process dažādās slimnīcas nodaļās! 

zstādē ir apskatāmas dažādas bērnu darinātas rotaslietas, kuģu un lidmašīnu modeļi, telpu dekori.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

zstādē ir apskatāmas dažādas bērnu darinātas rotaslietas, kuģu un lidmašīnu modeļi, telpu dekori.

2010. gada Ziemassvētkos A/S Swedbank darbinieki  balsojot lēma, ka  5956 eiro tiks ziedoti  Bērnu slimnīcas fondam. Pateicoties šim ziedojumam, Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar Bērnu slimnīcas pedagogiem varēja realizēt jau sen iecerēto projektu „Veseļojies ar prieku!”. Projekta galvenais mērķis bija atrast jaunus paņēmienus, kā tieši skolēniem un pusaudžiem palīdzēt pēc iespējas labāk iejusties no ikdienas atšķirīgajos slimnīcas apstākļos, veicinot integrāciju ar radošas darbošanās palīdzību un ieinteresējot apgūt jaunas prasmes un iemaņas. Nokļūšana slimnīcā bērniem ir nepatīkams un gan psiholoģiski, gan fiziski grūts pārbaudījums, ko vēl vairāk pastiprina bailes no slimnīcas vides. Pusaudžu un jauniešu auditoriju vecuma grupā no 11-18 gadiem līdz šim ir bijis ļoti grūti ieinteresēt un iesaistīt radošajās aktivitātēs, jo, salīdzinot ar jaunāka vecuma bērniem, atrast saistošu un piemērotu brīvā laika kavēkli ir sarežģītāk. Lai to īstenotu, slimnīcas pedagogi projekta ietvaros, ir apguvuši jaunas prasmes, ko nodot tālāk jauniešiem, kā arī sagādājuši nepieciešamos izejmateriālus pusaudžiem saistošām nodarbībām.


„Vēlējāmies parādīt, kā esam ieguldījuši ziedotos līdzekļus, tāpēc arī radās ideja par izstādi tieši ziedotāja darba vietā. Ļoti ceru, ka bērnu radītie darbi sagādās tikpat daudz prieka skatītājiem kā pašiem darbu autoriem. Projekts ir bijis ļoti veiksmīgs, jo jau pirmajās reizēs redzējām, ka pusaudžus patiešām interesē šīs jaunās, praktiskās nodarbības, visdrīzāk tieši tāpēc arī rezultāts ir tik labs,” atzina Bērnu slimnīca fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Reklāma
Reklāma