Aicinām uz Dabas muzeja jaunizveidoto ekspozīciju "Cilvēks un vide"

Šajā mācību gadā Latvijas Dabas muzejs apmeklētājiem piedāvā jaunizveidotu ekspozīciju „Cilvēks un vide”, kas interaktīvā veidā iepazīstina ar ekoloģijas pamatjautājumiem, cilvēka un vides mijiedarbības problēmām, kā arī ilgtspējīgas attīstības iespējām.

Ekspozīcijā Cilvēks un vide vienkāršā, interaktīvā veidā iespējams iepazīties ar ekoloģijas pamatjautājumiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekspozīcijā "Cilvēks un vide" vienkāršā, interaktīvā veidā iespējams iepazīties ar ekoloģijas pamatjautājumiem.

Jau kopš 1977. gada Dabas muzejā bija apskatāma ekspozīcija, kurā atspoguļotas vides aizsardzības problēmas. Laika gaitā tā tika papildināta ar jaunāko informāciju, bet šobrīd ir pilnībā pārveidota.
Pēdējo gadu laikā, ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu, viena no muzeja darba prioritātēm ir ekspozīciju pārveidošana ar mērķi izveidot saviem apmeklētājiem gaumīgu zināšanu ieguves un atpūtas vietu.
Ekspozīcijā „Cilvēks un vide” vienkāršā, interaktīvā veidā iespējams iepazīties ar ekoloģijas pamatjautājumiem. Var izsekot fotosintēzei, noskaidrot un izprast organismu mijiedarbību dabā, piemēram, izveidojot barības ķēdi. Var iepazīties ar alternatīvās enerģijas veidiem, kā arī, pielietojot savu muskuļu spēku, mēģināt ražot elektrību un iedarbināt mājsaimniecības priekšmetus. Ir iespēja iegūt informāciju arī par nozīmīgām un aktuālām vides aizsardzības tēmām. Stereoskopijas aparātā apmeklētāji var aplūkot trīsdimensiju attēlus, kādus muzejā līdz šim redzēt nebija iespējams.

Ekspozīcijas mērķauditorija ir plaša, jo tā ir piemērota gan ģimenēm, gan arī dažāda vecuma skolēniem, kas vēlas saturīgi pavadīt brīvo laiku un kopīgi interesantā veidā iepazīt it kā sarežģītus ar vidi saistītus jautājumus.

Skolēnu grupas ekskursijai pa vides ekspozīciju, lūdzu pieteikt pa tālr. 67356051.

Ekspozīcijas veidošanu atbalsta Norvēģijas divpusējais finanšu instruments un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.
 

Reklāma
Reklāma