Rehabilitācijas centrā "Dūjas" notiks Pateicības koncerts

Noslēdzoties vasaras atpūtas, veselības un radošo nometņu sērijai, 25. augustā plkst. 14.00 Mārtiņa Fonda rehabilitācijas centrā „Dūjas”, kas atrodas Jēkabpils novada Kalna pagasta „Kalna Krūkliņos”, Mārtiņa Fonds un Sergeja Jēgera labdarības fonds saviem ziedotājiem un atbalstītājiem rīkos Pateicības pēcpusdienu – koncertu, kurā piedalīsies radošo nometņu dalībnieki, Sergejs Jēgers, Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš, kā arī „Dūju” patrons Mārtiņš Rītiņš.

Mārtiņa Fonda rehabilitācijas centrs Dūjas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mārtiņa Fonda rehabilitācijas centrs "Dūjas".

Ar šo pasākumu Mārtiņa Fonds un Sergeja Jēgera labdarības fonds vēlas pateikties visiem, kas ziedoja, atbalstīja un palīdzēja abiem fondiem ražīgi strādāt un nodrošināt bērnu labsajūtu un attīstību.

Šogad „Dūjās”  atpūtās  un veselību  uzlaboja vairāk kā 100 bērni no visas Latvijas.

Pateicoties a/s „Latvijas valsts meži” ziedojumam, Mārtiņa Fonds veica rehabilitācijas centra „Dūjas” teritorijas sakopšanu un labiekārtošanu 2 ha platībā. Rūpīgi plānotie darbi tika uzsākti jau marta beigās. Šo mēnešu laikā ir padziļināts dīķis un nostiprināti tā krasti, izlīdzināta un sakopta zeme ap dīķi,  uzvesta melnzeme un iesēta zāle, izveidoti skaisti koka celiņi 320 m garumā, kas nodrošina ērtu un drošu pārvietošanos un padara rehabilitācijas centra teritoriju pieejamu  arī  bērniem uz ratiņkrēsliem un bērniem ar kustību traucējumiem. Ar a/s „Latvijas valsts meži” atbalstu rehabilitācijas centra  „Dūjas”  teritorija ir ieguvusi  jaunas aprises un, pateicoties visu kopīgiem centieniem, vēl viens stūrītis Latvijā ir kļuvis sakoptāks un tīrāks.

Ar „Coca-Cola” atbalstu šovasar „Dūjās” tika izveidots spēļu un rotaļu laukums. Tas atšķiras no citiem industriāliem būvējumiem ar to, ka ir veidots tikai no koka –  dabai un cilvēkam draudzīga materiāla, savukārt idejas, kas jau ir īstenotas rotaļu laukumā, pieder pašiem bērniem. Tagad mazajiem  „Dūju” iemītniekiem ir pašiem savs spēļu un rotaļu laukums, kur izkustēties un ļaut vaļu fantāzijas lidojumam.

Par Mārtiņa Fondu:
Mārtiņa Fonds izveidots 1991. gadā un darbojas ar mērķi uzlabot leikēmijas (asins vēža) ārstēšanas iespējas Latvijā un palīdzēt ģimenēm, kurās bērni sirgst ar hematoloģiskām un onkoloģiskām saslimšanām, bērniem ar redzes, dzirdes un fiziskās attīstības traucējumiem.

Par rehabilitācijas centru „Dūjas”:
Psiholoģiskās rehabilitācijas centrs „ Dūjas”  izveidots 2010. gadā un ir vienīgais šāda veida rehabilitācijas centrs Baltijas valstīs. Centra rekonstrukcija un labiekārtošana veikta tikai par saziedotajiem līdzekļiem.

Par Sergeja Jēgera labdarības fondu:
Sergeja Jēgera labdarības fonds dibināts 2007. gadā ar mērķi palīdzēt bērniem, kuriem ir veselības problēmas  vai grūtības iekļauties sabiedrībā, kā arī talantīgajiem bērniem.

Reklāma
Reklāma