Rīgas centra parkā atklāta Mammadaba vēstniecība, kur atpūsties ar bērniem

Mammadaba vēstniecība būs īpaša dabas zona Rīgas kanālmalā – zaļajā zonā starp Latvijas Universitāti, Latvijas Nacionālo operu un Brīvības pieminekli, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem ļaus izjust un iepazīt meža veltes, iepazīties ar Mammadaba atpūtas objektiem, kā arī baudīt noskaņu, ko sniedz pilnvērtīga atpūta dabā. 

Vakaros Mammadaba vēstniecība pārvērtīsies par dabas koncertzāl. Publicitātes foto.i

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vakaros Mammadaba vēstniecība pārvērtīsies par dabas koncertzāl. Publicitātes foto.i

 

Mammadaba vēstniecība darbosies no 11. līdz pat 20. augustam, tā būs atvērta un apmeklētājiem pieejama katru dienu no plkst. 12:00 līdz 20:00.

“Lai cilvēkiem parādītu skaistumu, kas mājo Latvijas dabā, lai padarītu atpūtu dabā ērtu un aizraujošu, LVM uztur 409 Mammadaba objektus visā Latvijā. Tās ir 311 atpūtas vietas, 53 apskates objekti, 40 dabas takas un 5 skatu torņi, ko ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm,” stāsta LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, uzsverot, ka “100 no Mammadaba objektiem atrodas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās ar savdabīgu floru un faunu. Turklāt tie ir labiekārtoti un piemēroti ne tikai atpūtas vajadzībām, bet arī aprīkoti ar informācijas stendiem un kalpo kā vides izziņas objekti”.

 

Mammadaba vēstniecībā būs iespēja ne vien iepazīt Mammadaba objektus un uzzināt par atpūtas iespējām dabā, bet arī izbaudīt dažādas aktivitātes. Ik dienu apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās, jogas meistarklasēs, galda spēļu spēlēšanā, skaistumkopšanas un veselības mācībās. 

Ik dienu apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās, jogas meistarklasēs, galda spēļu spēlēšanā, skaistumkopšanas un veselības mācībās. 


Turpretim vakaros Mammadaba vēstniecība pārvērtīsies par dabas koncertzāli, kurā akustiskos koncertus sniegs dažādi mūziķi. Kā pirmā Mammadaba vēstniecībā viesosies un ar koncertu 11. augusta vakarā plkst. 19:00 uzstāsies Māra Upmane-Holšteina.

 

Pētījums: Gandrīz 80% iedzīvotāju dabā vēlas rast mieru, klusumu un pozitīvo enerģiju

Reklāma
Reklāma

Vairāk nekā 90% Latvijas iedzīvotāju patīk atpūsties un pavadīt laiku dabā. Taču par savu iecienītāko atpūtas veidu to atzīst vien katrs sestais iedzīvotājs, jo ne vienmēr pārzina visas iespējas un atrod laiku, ko pavadīt dabā, secināts LVM un SEB bankas veiktajā pētījumā. Atpūtu dabā īpaši iecienījuši jaunieši vecumā līdz 19 gadiem, kā arī rīdzinieki, atzīstot to par labāko veidu, kā relaksēties no galvaspilsētas trokšņa un kņadas. 

 

Cilvēki, atpūšoties dabā, izvēlas daudzveidīgu atpūtas programmu – kā iecienītākos atpūtas veidus dabā iedzīvotāji visbiežāk ir minējuši piknikus (40%), atpūtu pludmalē (37%), kā arī ogu un sēņu lasīšanu (34%). Gandrīz tik pat iemīļota iedzīvotāju vidū ir arī riteņbraukšana (30%) un ekskursijas uz dažādiem tūrisma objektiem (29%). Kamēr vīrieši daudz biežāk priekšroku dod makšķerēšanai (24%), laivu braucieniem (21%) un slēpošanai (12%), tikmēr sievietes labprāt izvēlas doties ogot un sēņot (40%), apmeklēt dažādus tūrisma objektus (35%), vai arī nodoties laiskai saules baudīšanai labas grāmatas “sabiedrībā” (33%).  

 

 

“Veltot īpašas rūpes atpūtas zonu, dabas taku, velotaku un putnu vērošanas vietu ierīkošanai, mēs ikvienam cenšamies atgādināt par dabas burvību – mežā ir iespējams ne tikai atbrīvoties no visām negatīvajām emocijām, bet tā ir arī brīnišķīga vieta, kur sakārtot domas, smelties iedvesmu, atjaunotu spēkus un rast sirdsprieku,” norāda T. Kotovičs.

Informāciju sagatavoja: Elza Zīda, elza@deepwhite.lv