Apciemo dzīvniekus "Mauriņu" saimniecībā!

2011. gada 30. jūlijā no 10:00 līdz 16:00 Veclaicenes pagasta zemnieku sētā “Mauriņi” biologi, agronomi un māju saimnieki stāstīs un rādīs dabai draudzīgo saimniecību ar liellopiem, aitām, ‘Konik’ šķirnes zirgiem un citiem mājdzīvniekiem. Bezmaksas atvērto durvju dienu rīko z/s “Mauriņi”, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu projekta DEMO FARM ietvaros.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

“Mauriņi” atrodas Vidzemē, Alūksnes novada Veclaicenes pagastā apmēram 25  kilometrus no Alūksnes. Te vairāk nekā 190 ha no 1992. gada saimnieko zāļu zinātāja Gunita Virka, ganās vairāk nekā 100 aitu un 50 liellopi, kā arī ‘Konik’ šķirnes zirgi un ponijs.

Atvērto durvju dienā saimnieki, dabas eksperti Viesturs Lārmanis un Ieva Rove, lauksaimniecības speciālists Dainis Arbidāns gan iepazīstinās ar praktisko saimniekošanu, gan rādīs saimniecības dažādās dabas vērtības: dabiski noganītas pļavas, Veclaicenei raksturīgo reljefu un pļavu augus. Visu dienu darbosies vides pētnieciskais centrs ģimenēm ar bērniem. Tajā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja spēlēt spēles, iet rotaļās, zīmēt un pētīt tuvākajā apkērtnē esošās dabas vērtības, kā arī doties apkārtni izzinošās ekskursijās.  Dienas gaitā “Mauriņos” būs iespējama fotogrāfēšanās kopā ar pozēties noskaņotiem dzīvniekiem: poniju Lapsiņkungu, cūciņu Solomonu, jautrajiem jēriem, seskiem, uzbāzīgo Boksi un citiem. Interesentiem būs iespējams vizināties arī zirgu pajūgā.

Programma atvērto durvju dienai z/s “Mauriņi”:
10:00-11:00 un 14:00-15:00 “Mauriņu” saimniece Gunita Virka iepazīstinās ar saimniecību.
11:00-12:00 un 13:00-14:00 dabas speciālisti Viesturs Lārmanis un Ieva Rove kopā iepazīstinās interesentus ar dabas daudzveidībai labvēlīgām saimniekošanas metodēm.
12:00-13:00 un 15:00-16:00 lopkpības speciālists Dainis Arbidāns stāstīs par dažādajiem dzīvniekiem “Mauriņos”.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Dabas fonda un Igaunijas Dabas fonda īstenotais projekts DEMO FARM jeb “Videi draudzīgas lauksaimniecības demonstrējumu saimniecību tīkla izveide Latvijā un Igaunijā” finansēts Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros. Galvenais mērķis – atbalsts zemnieku saimniecībām gan dabas vērtību apzināšanā un īstenoto lauksaimniecības pasākumu uzlabošanā, gan tūrisma produktu attīstībā.

Vairāk informācijas par projektu DEMO FARM un atvērto durvju dienām – Latvijas Dabas fonda mājas lapā.
 

Reklāma
Reklāma