Orhideju izstāde Latvijas Dabas muzejā

No 1. līdz 5. jūnijam Latvijas Dabas muzeja apmeklētājiem būs skatāma izstāde „Orhidejas, eksotika un zemūdens pasaule”, kas top sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju, Latvijas Akvāristu klubu un Lietuvas Orhideju draugu biedrību.

Izstāde „Orhidejas, eksotika un zemūdens pasaule”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izstāde „Orhidejas, eksotika un zemūdens pasaule”

 

Izstādē būs eksponētas vairāk nekā 200 augu sugas no orhideju un bromēliju dzimtas, starp tām arī pasaulē mazākās orhideju sugas, kā arī Japānas orhideja – Neofinetia falcata, kuru var apbrīnot 365 dienas gadā un Japānā tā tiek uzskatīta par orhideju kolekcionāru pērli. Izstādē varēs aplūkot dažādas orhideju šķirnes un hibrīdus, kā arī sanpaulijas un citus eksotiskos augus. Kā jaunums šogad – kukaiņēdājaugi un eksotiskās zemūdens augu un zivju kolekcijas – gan jūras, gan saldūdens akvārijos. 

 

Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācijā ir apvienojušies entuziasti, kurus vieno mīlestība pret orhidejām, interese par to audzēšanu un kopšanu mājas apstākļos, daudzveidību dabā un jaunumiem selekcijā. Asociācija vieno orhideju mīļotājus no visas Latvijas un ne tikai. Šogad Latvijas eksotisko augu draugu asociācija tika iekļauta Eiropas orhideju koncilā.

 

 

Izstādes laikā interesenti varēs saņemt speciālistu padomus par orhideju un citu eksotisko augu audzēšanu, kā arī tos iegādāties. Profesionāli speciālisti demonstrēs orhideju pārstādīšanu un montēšanu uz blokiem. Apmeklētāji aicināti noklausīties lekcijas un vērot profesionāļu paraugdemonstrējumus. 

 

Reklāma
Reklāma

02.06. plkst. 12:00 lekcija „Latvijas savvaļas orhidejas”

03.06. plkst. 12:00 lekcija „Gada augs 2011. Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācijā – Phalaenopsis ģints orhidejas, tās atklāšanas vēsture”. 

04.06. plkst. 12:00 praktiskās nodarbības orhideju pārstādīšanā un uzstādīšanā uz blokiem. 

05.06. plkst. 12:00 lekcija „Japānas orhideja – pērle! Neofinetia ģints un tās kultivāri, to leģendārā vēsture” 

Turpinājumā praktiskās nodarbības „Neofinetia Fuukiran uzstādīšana sfagnu uzkalniņā”.

 

Izstādes atklāšana 1. jūnijā plkst. 12:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!