Leļļu teātra izrāde "Ērkšķrozīte" dodas uz Krieviju

Latvijas Leļļu teātra krievu trupas izrāde Ērkšķrozīte no 23. līdz 27. aprīlim piedalīsies starptautiskajā teātru festivālā Kingfestival Veļikijnovgorodā, kas kopš 1992. gada norisinās reizi divos gados.

Foto: Vadims Straume

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Vadims Straume

Pievēršoties mītu, nacionālo eposu un tautas leģendu tematikai, festivāls jau vienpadsmito reizi pulcinās teātrus no visas Eiropas un Krievijas, lai dramatiskā teātra, mūsdienu dejas un leļļu teātra iestudējumu formā iepazīstinātu skatītājus ar mūsdienu skatuves mākslas meklējumiem. Šogad festivālā piedalīsies pārstāvji no Krievijas, Ungārijas, Izraēlas, Šveices, Bulgārijas, Vācijas, Igaunijas, Polijas, Čehijas, Itālijas un Francijas.


Latvijas Leļļu teātri ar festivāla organizētāju Veļikijnovgorodas Bērnu un jauniešu teātri „Mazais” saista sena draudzība un sadarbība. 2011. gada sākumā šī privātā teātra mākslinieciskā vadītāja Nadežda Aleksejeva Latvijas Leļļu teātra latviešu trupā iestudēja atraktīvu, humora pilnu izrādi „Snaudošā pūķa pasaka”, kas veidota papīra leļļu tehnikā pēc japāņu tautas pasakas motīviem. Uzreiz pēc tam Veļikijnovgorodas teātrī „Mazais” iestudējumu veidoja Leļļu teātra galvenā režisore Vija Blūzma. Arī festivālā teātris, pārstāvot Latviju, piedalījies jau vairakkārt.


„Ērkšķrozīte” ir viesrežisora Reina Agura (Igaunija) iestudējums, kas latviešu trupā tapa 2010. gada pavasarī, bet krievu trupā – tā paša gada rudenī. Paraugoties uz Brāļu Grimmu pasaku ar nedaudz netradicionālu, rotaļīgu un sadzīvisku skatu, visiem zināmais stāsts par aizmigušo princesi ieguvis pavisam jaunu – muzikāli atraktīvu veidolu. Pasakas varoņiem režisors piešķīris negaidītus raksturus, padarot stāstu aizraujošu ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Uz festivālu braucošajā krievu trupas sastāvā ceļojošo aktieru lomas izpilda Aleksandra Burnere un Nikolajs Šestaks, kurš tikai sezonas sākumā kļuva par Leļļu teātra štata aktieri.

Reklāma
Reklāma


Izrādi, kas gan viesojusies Latvijas reģionos, gan pārstāvējusi Latviju dažādos festivālos, abās valodās iespējams noskatīties Latvijas Leļļu teātrī.

Vairāk info www.lelluteatris.lv.