Mamma vērtē izrādi „Tētis”

Pavisam nesen man bija lieliska izdevība kopā ar māsu apmeklēt apvienības PANNA izrādi Tētis, kur galveno un vienīgo lomu spēlēja Ainārs Ančevskis.

Arī reālajā dzīvē akieris Ainars Ančevskis ir tētis. Izrādes publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī reālajā dzīvē akieris Ainars Ančevskis ir tētis. Izrādes publicitātes foto

Manuprāt, Ainars Ančevskis lieliski iejutās topošā tēta lomā, droši vien tāpēc, ka reālajā dzīvē viņu mājās arī gaida mazs nebēdnis. No vienas puses izrāde ir ļoti smieklīga, jo ļoti precīzi komiskā veidā ir atspoguļotas pavisam reālas lietas —- grūtniecības fakta atklāšana, dažādu ārstu apmeklēšana, dzemdības, viss jaunais un nezināmais. Vēlāk arī tas, kā mainās dzīve, kad mazais brēkulis jau ir mājās. Sen nebiju redzējusi izrādi, kas skatītājiem šķistu tik smieklīga un kurai tik ļoti dzīvotu līdzi. Patika atmosfēra, kas radās, aktierim sarunājoties ar publiku. Tas padarīja skatītāju par "savējo". Izrādes veidotājiem ir izdevies „uzķert” skatītāju domas un mērķauditorijas problēmas. Vismaz topošo vecāku pāris (varēja labi redzēt, ka sieviete ir stāvoklī), kas sēdēja man priekšā, ik pa brīdim viens otram piebikstīja un smejoties saskatījās, acīm redzot, atpazīstot paši sevi tikko redzētajā situācijā.

No otras puses izrāde ir mazliet skumja un liek aizdomāties par to, cik daudz stereotipu un aizspriedumu ir mūsu ikdienā. Un trakākais ir tas, ka mēs šiem aizspriedumiem ļaujamies. Tomēr kaut kas no tā visa ir patiess —- uztraukums, vai mazais elpo, spēle "Kurš no vecākiem ir ciešāk aizmidzis?", ka dzīve kaut nedaudz un tomēr mainās jau ar pirmo grūtniecības dienu ne tikai sievietei, bet arī vīrietim.

Likās nevietā jociņi par politikas tēmu, kā arī neveikli izspēlēta šķita izrādes pamatdoma, ka bērni ir vissvarīgākais pasaulē. Tomēr, dodoties uz šo komēdiju, nevajag noskaņoties skeptiski —- sak, nu paskatīsimies, kā tad mani sasmīdināsiet ar saviem pliekanajiem jociņiem! Komēdiju vajag baudīt, neiedziļinoties un pārāk neiztirzājot, un vakars noteikti izdosies!
 

Reklāma
Reklāma

Kur noskatīties izrādi Tētis, skaties www.izradetetis.lv