Robotu sacensības un citi brīnumi. Pasākumi sestdienai un svētdienai

Pašu veidoti roboti un radīti vulkāna izvirdumi, cepti kliņģeri un skanīgas dziesmas — ir tik daudz no kā izvēlēties, lai brīvdienas padarītu neaizmirstamas!

Foto no www.tdj.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.tdj.lv

Mūziķi ar dziesmu daudzina Dievu
Sestdien, 6. novembrī Arēnā Rīga notiks Cerības festivāls, kurā mūziķi daudzinās Dievu. Festivāla muzikālā daļa būs daudzpusīga, uzstāsies Ieva Akurātere, Rīgas Doma zēnu koris, Trīs Tenori (Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis ), Ingus Pētersons, Artis Gāga un citi. Festivālā piedalīsies arī ārvalstu  mākslinieki — džeza pianists Hantlijs Brauns no Jamaikas, ģitāras virtuozs Deniss Agadžanjans no ASV, Džons un Anna Barbūri no ASV un vēl daudzi citi.
Festivāla laikā būšot daudz nodarbību bērniem. Turklāt festivālā ieeja ir par brīvu.
Vairāk informācijas: www.ceribasfestivals.lv

Kūku cepšana, māla podu darināšana, cimdu adīšana vai karašu, ūdenskliņģeru gatavošana — laiks to kopā ar bērniem!

Kūku cepšana un podu darināšana Vidzemē
Sestdiena, 6. novembrī. Ja jūs interesē kūku cepšana, māla podu darināšana, cimdu adīšana vai karašu, ūdenskliņģeru gatavošana — laiks to apgūt — varbūt kopā ar bērniem?
Nemateriālā kultūras mantojuma aģentūra organizē Tradicionālo prasmju skolu 2010 ar daudz un dažādiem pasākumiem, kur var smelties zināšanas sadzīviski nepieciešamās lietās. Katrs var piemeklēt sev tīkamāko tēmu, lai autu kājas un 6. novembrī apmeklētu Tradicionālo prasmju skolas darbnīcu kādā no pilsētām. Piemēram, Skaņkalnē iemācīties kūku cepšanu, Mazsalacā varēs apgūt dubultcimdu adīšanu, Sēļos — koka rotaļlietu pagatavošanu, Burtniekos — kaņepju grūšļa gatavošanu, Ķoņos ūdenskliņģeru cepšanu, Skultē — visu par zāļu tēju un pirtsslotu siešanu, kā arī podniecību; Raunā darbosies keramiķu darbnīca, Līgatnē — tāss apstrāde, Mālpilī — kviešu karašu un maizes cepšana, Turaidas muzejrezervātā folkloras kopas Senleja kompānijā apgūstami latvju danči un rotaļas.
Vairāk informācijas: www.nkmva.gov.lv
 

Reklāma
Reklāma

Jelgavā robotu sacensības
Svētdien, 7. novembrī. Tehniskās jaunrades dienas 2010 Jelgavā, LLU aula foajē gaidīs vairākas darbnīcas, kurās  treneru vadībā tiks veidoti ļoti interesanti priekšmeti! Robotikas darbnīcā varēs uzbūvēt sumo robotu, kura uzdevums būs izgrūst otru sacensību robotu no speciāli izveidota ringa. Mehānikas praktikumā tiks konstruēti transportlīdzekļi un, ripinot tos pa slīpu trasi, tiks pētīta to aerodinamika. Ķīmijas virtuvē, izmantojot vielas, ko var atrast jebkurā virtuvē, būs iespēja izveidot darbīgu vulkānu. Energo stacijā varēs ražot enerģiju, uzbūvējot ūdens ratu un piemontēt to ūdens dzirnavām. Programmēšanas labirintā būs iespēja iegūt programmēšanas pamatiemaņas, lai izveidotu algoritmu, kas vadīs skudru koloniju.
Tiem Tehniskās jaunrades dienu apmeklētājiem, kas nevēlēsies iesaistīties konstruēšanā un sacensībās, būs iespēja vērot Ķīmijas trikus — ķīmijas eksperimentu paraugdemonstrējumus, kā arī būs iespēja pielaikot neparastas tehniskās galvas un nofotografēties ar tām. Pasākuma laikā darbosies arī informatīvais stends, kur varēs saņemt konsultācijas par dabas, dzīvības un inženierzinātņu studiju iespējām Latvijas augstskolās.
Vairāk informācijas: www.tjd.lv