Nogaršo ķirbi ar riekstu vai šokolādes garšu!

No 27. līdz 31. oktobrim apmeklētāji aicināti uz izstādi Ķirbis jūsu veselībai, kurā apskatāma pārsteidzoši liela šī gada ķirbju raža. Izstādē, kas organizēta sadarbībā ar Rīgas dārzkopības entuziastu klubu Tomāts, šogad varēs aplūkot vairāk kā 150 dažādas ķirbju šķirnes rudens krāsās.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izstādē būs apskatāmās ķirbju-ārstniecības koncentrātu, garenās formas, Habarda, Butternut ķirbju un ķirbju-kabaču grupu jaunās šķirnes.


Vitamīniem bagāto milzu ogu ražu izstādē izrādīs kolekcionāre Edīte Seipule no Dundagas, Bražūnu ģimene no dārzniecības Neslinko Ķekavas pagastā, Valentīna Narņicka un Sarma Zarčinska no Rīgas rajona u.c.

Reklāma
Reklāma


Ķirbis latviešu virtuvē kļūst aizvien iecienītāks, tā vērtīgo īpašību dēļ, dažādi pagatavots tas garšos gan lieliem, gan maziem. Kā ierasts, apmeklētājiem neliks vilties degustējamo ķirbju klāsts – būs iespēja nogaršot gan riekstu un melones, gan sviesta un šokolādes, un citus ķirbjus ar izteiktu garšu, kā arī iegādāties ķirbju sukādes un ķirbju – smiltsērkšķu biezeni.
Izstādes laikā interesenti aicināti ne vien saņemt speciālistu konsultācijas un iegādāties ķirbjus un to sēklas, bet arī apmeklēt lekcijas ķirbju audzēšanā.

28. oktobrī no plkst. 14.00 līdz 15.00 lekcija Ķirbis jūsu veselībai, vada ķirbju audzētāja E. Seipule.
29. oktobrī no plkst. 12.00 līdz 13.00 lekcija Ķirbis jūsu veselībai, vada S. Začinska.
30. oktobrī no plkst. 12.00 līdz 13.00 lekcija Bioloģiskie preparāti ķirbju audzēšanā, vada A. Bļinovs un V. Narņicka.

Lekcijas apmeklējamas par atsevišķu samaksu.

Izstādes atklāšana plkst. 11:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē. Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!