Aicinām apmeklēt Ābolu festivālu 9. un 10. oktobrī

Latvijas Augļkopju asociācija aicina ikvienu 9. un 10.oktobrī Rīgā apmeklēt tradicionālo Ābolu festivālu pie tirdzniecības centra Spice. Tā būs iespēja baudīt bagātīgās rudens veltes, kamēr tās pieejamas svaigā veidā, jo šī gada mitrais klimats gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs veicina ražas bojāšanos, tāpēc sezonas augļus svaigā veidā uzglabāt būs grūtāk kā parasti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs nedēļas nogalē Ābolu festivālā divas dienas no desmitiem rītā līdz desmitiem vakarā notiks dažādi konkursi un sacensības, uzstāsies populāras mūzikas grupas, notiks ābolu degustācijas un citas informatīvi radošas aktivitātes. Kā viena no tām minama interaktīvā spēle „Ko Tu zini par augļiem un ogām?”. Tās dalībnieki, staigājot pa 8x8 metrus lielu spēles laukumu, varēs uzzināt interesantus faktus par svaigu augļu un ogu šķirnēm, to pagatavošanu, kā arī ietekmi uz veselību. Latvijas Augļkopju asociācija aicina Latvijas skolas šo spēli izmantot arī savā mācību un ārpusstundu darbā.


Festivāla laikā būs iespēja uzzināt daudz jauna par āboliem, piedaloties dažādās ābolu atrakcijās: ābolu stafetēs, un piramīdu celšanā, ābolu svēršanas un ātrēšanas konkursos un citās sacensībās. Par sacensību garu un rudens noskaņu rūpēsies arī populāras mūzikas grupas: Rīgas Akmentiņi, Apvedceļš, Lustīgais Blūmīzers, Roja un Dakota.


Šogad paredzams, ka ābolu festivāls pulcēs lielu apmeklētāju skaitu, jo augļu raža gan mazdārziņos, gan lielajiem audzētājiem visā Latvijā ir salīdzinoši zema. Latvijas Augļkopju asociācija īpaši aicina ābolu audzētājus sadarboties festivāla degustācijas galda organizēšanā, lai nodrošinātu iespēju visiem apmeklētājiem divu dienu garumā iepazīt dažādās ābolu šķirnes. Šogad plānots, ka degustācijās apmeklētāji varēs nogaršot aptuveni 15 gardākās rudens ābolu šķirnes.

Reklāma
Reklāma


Pēc vitamīniem ziemai aicinām doties nevis uz aptieku, bet gan uz Ābolu festivālu!