"Prāta Vētra" izdod jubilejas albumu un uzstāsies "Arēnā Rīga"

Atzīmējot albuma Izlase 2000 – 2010 iznākšanu, 10. decembrī notiks Prāta Vētras pirmais koncerts Arēnā Rīga. Biļetes uz koncertu pārdošanā no 27. septembra jaunajā interneta vietnē  www.ekase.lv un t/c Spice Info centrā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncerta biļetes www.ekase.lv būs pieejamas tikai PDF faila formātā. Ebiļete pircējam pašam ir jāizprintē un jāņem līdzi uz koncertu. Savukārt t/c Spice būs vienīgā vieta, kur varēs iegādāties biļetes drukātā formātā. Biļešu cenas uz Prāta Vētras koncertu Arēnā Rīga – no 12 līdz 30 Ls.

 

Grupas mājas lapā www.brainstorm.lv un www.ekase.lv veikala sadaļā no 27. septembra būs īpaša akcijā – iepriekš pasūtot albumu Izlase 2000 – 2010, (cena 5 Ls) iespējams saņemt kodu, ar kuru  www.ekase.lv varēs iegādāties koncerta stāvvietas ebiļeti par 10 Ls.

 

Rudens, Скользкие улицы, Maybe, Plaukstas lieluma pavasaris un citas, kopā divdesmit grupas Prāta Vētra spilgtākās dziesmas, ieskaitot jaunu kompozīciju Gara diena apkopotas albumā Izlase 2000 – 2010, kurš klajā nāks 21. oktobrī. Šis ir loģisks turpinājums pirms desmit gadiem izdotajai Izlasei 89 – 99, kurā tika iekļautas tās  desmitgades Prāta Vētras raksturīgākās dziesmas. Komentē Renārs Kaupers: „Kā pamanījāt, mēs nelietojam vārdu "labākās dziesmas". Drīzāk jau tās var nosaukt par stūrakmeņiem, bez kuriem šī mūsu desmitgade nav iedomājama."

Reklāma
Reklāma


Jaunā dziesma Gara diena Latvijas radiostacijās sāka skanēt no 21.septembra. Stāsta Renārs: "Dziesmas pirmssākumi meklējami pirms pāris gadiem, kad kāds man īpašs cilvēks pēkšņi pajautāja: kā es jūtos un ko es šobrīd vēlos vairāk par visu. Viņš uzstāja, lai atbildu godīgi. Tobrīd es neko nevarēju pateikt, bet pēc gada viņa dzimšanas dienā es pasniedzu viņam disku ar Garās dienas demo ierakstu. Tā bija mana pateicība par šiem jautājumiem, un, protams, arī atbilde."


Zīmīgi, ka Izlase 2000 – 2010 dizainā tiek izmantotas holandiešu fotogrāfa un nu jau arī atzīta kino režisora Antona Korbijna fotogrāfijas. Šovasar, īsi pirms Prāta Vētras koncerta Londonā un pauzē starp Antona filmas The American montāžas darbiem, īpaši izlases noformējumam tapa jaunas fotogrāfijas. Māris: "Antons šīs desmitgades laikā viennozīmīgi ir  kļuvis par Prāta Vētrai īpašu cilvēku viņš ir veidojis mūsu fotogrāfijas, asistējis dizaina jautājumos, ieteicis albumu nosaukumus un  iedvesmojis uz plašāku redzējumu. Ņemot vērā Antona statusu un aizņemtību, īpaši sirsnīga šķiet viņa spēja vienmēr atrast laiku tādiem puikām kā mēs."


Prāta Vētra sadarbībā ar t/c Spice no 21.oktobra atvērs Prāta Vētras veikaliņu Skapis, kurā plašā klāstā būs pieejama Prāta Vētras produkcija – albumi, DVD un preces ar grupas simboliku par īpaši draudzīgām cenām.


Līdz koncertam Latvijā Arēna Rīga 10. decembrī grupa Prāta Vētra koncertēs Kijevā, Viļņā, Tallinā, Helsinkos, Londonā (kopā ar britu grupu The Magic Numbers) un Pekinā (festivālā Modern Sky Festival).