Jaunumi Leļļu teātrī

Aprīļa beigās un maijā lieliski jaunumi Leļļu teātrī būs gan lieliem, gan maziem!

Ilustrators: Jānis Beķeris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris

25.aprīlī 11.00 un 14.00 teātra mazajā zālē Lellīte Lollīte.
Režisore Vija Blūzma savā radošajā iztēlē izlolojusi izrādi bērniem no 2 gadu vecuma, no savas dzīves atceroties to, ka meitenes vienmēr ir kārojušas skaistas lelles mirdzošām acīm, puikas smalkus auto spožiem lukturiem. Leļļu un mašīnu mode mainās, bet pieredze, ko bērns gūst rotaļājoties, paliek.
Raiņa dzejas cikls, papildināts ar Arvīda Žilinska bērniem rakstītajām dziesmām Raimonda Petrauska apdarē, izrādē Lellīte Lolīte stāsta par būtisko visos laikos un paaudzēs - mīlestību, draudzību, izpalīdzību, pozitīvām attiecībām, darba tikumu, izpratni par mākslu, fantāzijas burvību, mūziku, norisēm dabā...
Piedalās aktrise Dace Vītola.

Latvijas Leļļu teātra izrāde pieaugušajiem “Kāzas. Stāsts par negaidītu mīlestību”
Pirmizrāde 2010.gada 2.,6.,13.maijā
Lai arī šobrīd ar vien biežāk jauni cilvēki izvēlas dzīvot civillaulībā, kāzas joprojām daļā Latvijas sabiedrības ieņem ļoti svarīgu vietu. Iestudējumā mēs pētīsim kādu un cik nozīmīgu. Mēģināsim saprast, kam šis akts ir svarīgāks, tiem kas precas vai tiem, kas ieradušies uz šīm kāzām. Dosimies lauku pētījumos uz dzimstsarakstu nodaļām, pie profesionāliem kāzu vadītājiem un muzikantiem. Izmantosim mūsu personisko pieredzi, lai uzbūvētu ainu par to kādām jābūt īstām kāzām.
Izrādes dramatiskais materiāls tiks veidots balstoties uz pētījumos iegūtajiem materiāliem, kuri tiks izspēlēti etīdēs, sistematizēti un atlasīti ņemot vērā uzstādīto uzdevumu portretēt Latvijas sabiedrības daļu.
Izrāde tiks iestudēta reālpsiholoģijas manierē sapludinot to ar lielo leļļu spēles tehniku. Izmantos tautas mūziku.
Režisors, scenārija autors Mārtiņš Eihe
Lugas autore Krista Burāne
Māksliniece Kristīne Vītola
Piedalās teātra jaunie aktieri Baiba Geķe, Evita Klimavičiusa, Dana Lāce, Valdis Vanags, Edgars Kaufelds, Miķelis Žideļūns

Izrāde Ērkšķrozīte, pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem
Pirmizrādes 15. maijā 11.00 un 14.00
Izspēlēt pasaulē pazīstamu pasaku jebkurā laikā un vietā ar visvienkāršākajiem mākslinieciskajiem paņēmieniem. Leļļu aktieris ir mākslinieks, kas ceļo no vienas vietas uz otru, priecīgs tikties ar cilvēkiem un viņiem sniegt prieku. Un cilvēki labprāt gaida ceļojošos māksliniekus, ļaujas iepriecinājumam, atsmaida pretī. Aktieri ar vienkāršu pasakas atstāstu lomās dzīvi un ilustratīvi uzbur kādu senu notikumu, tajā iesaistot arī skatītājus. No skatītājiem gaida komentārus, kas palīdz izrādes sižetam virzīties uz priekšu un rada iespaidu, ka viņi piedalās izrādes tapšanā. Notiek kopīgs radošs darba process, ko vada un uztur divi aktieri, kontrolējot vajadzīgo izrādes ritmu un pareizo sižeta virzību.
Izrāde ir viegl, rotaļīga un jautra, bez emociju izspēlēšanas un dziļiem pārdzīvojumiem
Viesrežisors, scenārija autors Reins Agurs
Māksliniece Anita Znutiņa-Šēve
Lugas un dziesmu tekstu tulkojums no krievu valodas Daina Strelēvica
Piedalās aktieri Lienīte Osipova un Anrijs Sirmais

Reklāma
Reklāma


Divi ceļojošā teātra aktieri, darbojoties ar lellēm, spēlējot un dziedot, stāsta pasaku, aicinot arī skatītājus piedalīties šajā jaukajā nodarbē.
Stāsts ir par to, ka Karalis un Karaliene ilgojas pēc maza bērniņa savā ģimenē. Beidzot viņiem piedzimst  Princesīte, kura, kā jau visi bērni aug un pieņēmas skaistumā un prātā, darbos un nedarbos.
Princesītes 1.dzimšanas dienā 12 Fejas tiek uzaicinātas uz jubilejas svinībām, bet 13.Feja- piemista. Par nu viņa tā apvainojas, ka apsola Princesītes 15. dzimšanas dienā lielu nelaimi- Princese sadurs pirkstu un aizmigs uz 100 gadiem. Tā arī notiek. Viss galms, arī Karalis un Karaliene un viss, kas dzīvs un nedzīvs - aizmieg.  Pasakā simts gadi ātri paiet. Un ierodas Princis- noskūpsta Princesi, viņa pamostas, visi un viss pamostas, un pasaka  beidzas ar laimīgām beigām - Princis un Princese svin kāzas.
Viesrežisors, scenārija autors Reins Agurs
Komponists Anrijs Sirmais
Māksliniece Anita Znutiņa-Šēve
Lugas un dziesmu tekstu tulkojums no krievu valodas Daina Strelēvica
Pasaku stāsta  aktieri Lienīte Osipova un Anrijs Sirmais