Bohēma, Puritāņi, veltījums Pavaroti – martā kino „Rīga” uz lielā ekrāna

Šā gada martā kino Rīga piedāvā saviem skatītājiem uz lielā ekrāna baudīt īpašu izrāžu programmu. 3. martā 19:00 vienā seansā tiks demonstrēta pasaules slavenā operfilma Bohēma ar Annu Netrebko un Rolando Vilazonu galvenajās muzikālajās partijās.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

17. martā 19:00 tiks demonstrēts Vinčenco Bellīni operas Puritāņi ieraksts ar Huanu Djego Floresu un Nino Mačaidzi titullomās. 31. martā 19:00, godinot Lučāno Pavaroti dzīvi, būs unikāla iespēja noskatīties koncertu Salute Petra, kurā piedalās tādas pasaules zvaigznes kā Plāsido Domingo, Hosē Karerass, Stings, Andrea Bočelli, Andžela Georgiu un citi.

Džakomo Pučīni nemirstīgā opera Bohēma interpretēta lielbudžeta pilnmetrāžas mākslas filmā, ko režisējis Amerikas kinoakadēmijas balvai nominētais Roberts Dornhelms. Pirms operfilmas sarunā ar kultūras producenti Indru Rubeni būs iespēja noklausīties tulkotāja un operu eksperta Raimonda Auškāpa komentāru.

Muzikoloģe Inga Vasiljeva teic: „Duets Anna Netrebko un Rolando Vilazons ir pasaules opermūzikas leģenda. Viņu kopīgo sniegumu raksturo izcila ansambļa izjūta, vokālo tembru un tehnikas harmonija, kā arī neparasti magnētiska, brīžiem nervozi atkailināta vai gluži otrādi – romantiski un liegi maiga – skatuviskā partnerība. Operfilma Bohēma ir lielisks apliecinājums un dokumentējums tam, ko nenogurstoši sludina pasaules prese. Iesaku nepalaist garām!”

Operas Puritāņi iestudējumā Boloņas Pilsētas teātris vēlreiz apvienojis divas jaunas zvaigznes, kas, pilnīgi iespējams, varētu kļūt par opermūzikas sapņu pāri: Huanu Djego Floresu un Nino Mačaidzi. Pie diriģenta pults – fantastiski talantīgais Mišele Marioti, savukārt „Puritāņi” režisors ir starptautiski atzītais Pier’Alli, kurš vairāk kā 25 gadu laikā ar saviem iestudējumiem radījis nozīmīgus pavērsienus operu režijas vēsturē.

Veltījums Pavaroti Salute Petra ir brīnišķīgs labdarības koncerts mūžībā aizgājušajam itāļu tenoram Lučāno Pavaroti. Koncerts notika 2008. gada 12. oktobrī, Pavaroti dzimšanas dienā, īpaši lūgtai izmeklētai publikai, tostarp karalisko ģimeņu locekļiem, klasiskās un populārās mūzikas zvaigznēm, pasaules vēsturiskā mantojuma sarakstā iekļautajā Petras senpilsētā Jordānijā. Valdzinošā vide un pasaules slavenāko un cienījamāko mūziķu uzstāšanās padarīja šo koncertu par vienu no desmitgades nozīmīgākajiem muzikālajiem notikumiem.


Biļetes jau pārdošanā kino „Rīga” un „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.  Biļešu cenas no 6 līdz 10 Ls.

Organizētas sadarbībā ar Emerging Pictures.
 

Reklāma
Reklāma