“Liels un mazs” izdod Lindas Gabarajevas dzejoļu krājumu bērniem

Lindas Gabarajevas dzejoļu krājums “Kosmoss ir virs bēniņiem” ir grāmata visai ģimenei. Tajā atrodami pirmsskolas vecumam uztverami, jaunākajam skolas vecumam intriģējoši un vecākus uzrunājoši dzejoļi.
Dzejoļu krājumu “Kosmoss ir virs bēniņiem” ilustrējusi māksliniece Kristīne Martinova.

FOTO: Publicitātes foto

Dzejoļu krājumu “Kosmoss ir virs bēniņiem” ilustrējusi māksliniece Kristīne Martinova.

Krājums “Kosmoss ir virs bēniņiem” ir L. Gabarajevas debija bērnu literatūrā. Viņas dzejoļiem piemīt nesamīlināts īstums, intonāciju svaigums. Jūtams respekts pret bērnības absolūto eksistenciālo nopietnību, kuru nav iespējams aizvietot vai izdekorēt ar deminutīviem vai labi domātām pamācībām, raksturo izdevniecības “Liels un mazs” direktore Alīse Nīgale.

 

Atvērums no dzejas krājuma “Kosmoss ir virs bēniņiem”.

 

Dzejoļu krājumam Kristīnes Martinovas radītie tēli Lindas Gabarajevas ir dzejiski ekspresīvi – to proporcijas un aprises mainās un pārvēršas, attēlojot varoņu iekšējo sajūtu un pārdzīvojumu. Krāsainie un bagātīgie zīmējumi ataino raibo bērnības pasaules fonu, kurā ieskanas gan priecīga, gan saskumuša bērna jūtas.

 

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds. 

 

Reklāma
Reklāma

Pasauli dzejoļos var sataustīt, saost, saklausīt, sajust kā mazliet bīstamu piedzīvojumu, kurā var doties, stingri satverot vecāku roku. 

 

Izdevniecības "Liels un mazs” grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības mājaslapā, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

 

Uzziņai

Linda Gabarajeva 

  • Dzimusi 1992. gadā.
  • Par apgādā “Neputns” izdoto dzejoļu krājumu pieaugušajiem “Apļi” saņēmusi Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā un nominēta Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā “Labākais dejas autordarbs”. 
  • Studējusi antropoloģiju (Mercer University, ASV) un teoloģiju (LU Teoloģijas fakultātē), ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.
  • Šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas maģistrantūrā.

Saistītie raksti