Ukraiņu ģimenes var saņemt bezmaksas izdevumu par Latviju

No šodienas ukraiņu ģimenes var saņemt bezmaksas speciālizlaidumu par Latviju. To laidusi klajā izdevniecība “Baltais valis”.
Izdevumā “Latvija” (“Латвія”) bērni ukraiņu valodā var uzzināt informāciju par Latvijas pilsētām, upēm, ezeriem un daudz ko citu.

FOTO: Publicitātes foto

Izdevumā “Latvija” (“Латвія”) bērni ukraiņu valodā var uzzināt informāciju par Latvijas pilsētām, upēm, ezeriem un daudz ko citu.

Izdevumā “Latvija” (“Латвія”) bērni ukraiņu valodā var iepazīties ar ilustrētu stāstu par Latviju. No tā iespējams uzzināt, kāds ir valsts karogs, kā radās himna, kādi dzīvnieki šeit dzīvo, kas ir dzintars, kāpēc notiek dziesmu svētki un daudz ko citu. 

“Izdevums tapis, lai ukraiņu bērniem, kas kara laikā par mājvietu izvēlējušies Latviju, palīdzētu iepazīt mūsu valsti,” pamato izdevniecības “Baltais valis” pārstāve Elza Krūmiņa.

Viņa piebilst, ka tas ir izdevniecības labdarības projekts svētku priekšvakarā. Izdevums Ukrainas kara bēgļu bērniem tiks izdalīts bez maksas. 

No šodienas līdz decembra beigām tas pieejams LIAA Radošo industriju inkubatora dalībnieku pop-up svētku paviljonā tirdzniecības centrā “Spice” Rīgā. To izdalīs arī Latvijas bibliotēkās, Rīgas Ukraiņu vidusskolā un labdarības organizācijās.

Reklāma
Reklāma

Speciālizlaiduma autore ir Gunta Apse – žurnāla “Baltais Valis” redaktore. Ukraiņu valodā to tulkojis Volodimirs Ivanickis, bet literārā redaktore ir Līna Meļņika.

G.Apse stāsta: “Ideja par šādu izdevumu radās, veidojot publikāciju žurnāla “Baltais Valis” maija numuram, kur atbildējām uz pieciem bērnu jautājumiem par karu.” 

Izdevums iznācis 1000 eksemplāru lielā tirāžā.

Saistītie raksti