Jauna grāmata grāmatplauktā no zviedru rakstnieces Emēlijas Šepas sērijas par prokurori Jānu Berzeliusu

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā zviedru rakstnieces Emēlijas Šepas sērijas par prokurori Jānu Berzeliusu nākamo grāmatu “Prioritāte Nr. 1”. To tulkojusi Dace Andžāne.
Jauna grāmata  grāmatplauktā no zviedru rakstnieces Emēlijas Šepas sērijas par prokurori Jānu Berzeliusu

FOTO: Publicitātes foto

Noršēpingas policiju un mediķus satricina asinis stindzinošu noziegumu virkne –  aukstasinīgi ievainoti upuri tiek atstāti mokošai nāvei. Pirms daudziem gadiem liktenīgas kļūdas dēļ darbu ķiruģijā pametušais Filips Engstrems drīz vien saprot, ka reiz pazinis visus bojā gājušos. Vai viņš varētu būt nākamais slepkavas sarakstā?  

Prokurore Jāna Berzeliusa ir apņēmusies saukt vainīgo pie atbildības, taču sērijveida slepkava nav viņas vienīgā problēma. Lai paturētu pagātni noslēpumā, Jānai jāpalīdz Danilo, riskējot ne vien ar karjeru, bet arī dzīvību...

 

“Apbrīnojama ir autores spēja izveidot ārkārtīgi sarežģītu romāna sižeta konstrukciju tā, lai lasītājam aizrautos elpa un nesajuktu daudzo personāžu vārdi un lomas. Prasmīgi un psiholoģiski spēcīgi ir iezīmēti ne tikai galvenie varoņi, bet arī katrs no “kordebaleta” dejotājiem. Fonā ir arī mūsdienu Zviedrijas sociālās problēmas, kas vienmēr bijusi spilgta zviedru kriminālromānu iezīme,” atzīst detektīvromānu autore, rakstniece Rolanda Bula.

Reklāma
Reklāma

 

Emēlija Šepa ir godalgota zviedru kriminālromānu autore, viņa ir saņēmusi Specsavers Reader’s Choice apbalvojumu kā labāka kriminālromānu rakstniece 2016., 2017. un 2018. gadā.  2020.gada pavasarī izdevniecība “Latvijas Mediji” laida klajā autores pirmo grāmatu sērijā par izmeklētāju Jānu Berzeliusu “Iezīmēti uz mūžu”. Grāmata acumirklī iekaroja Latvijas lasītāju uzmanību, tieši tāpat, kā visā pasaulē.  Uzreiz pēc iznākšanas 2013.gadā,  pirmajos sešos mēnešos tika pārdoti 40 000 grāmatas “Iezīmēti uz mūžu” eksemplāri. Grāmatas tulkošanas tiesības ir pārdotas 30 valstīm. 

Grāmatu var iegādāties šeit