Jauns žurnāls pašiem mazākajiem: "UCIPUCI"

Šoruden klajā nāk jauns žurnāls bērniem: "UCIPUCI". Tas ir Latvijā veidots žurnāls pirmsskolas vecuma bērniem, sākot no trīs gadu vecuma. Žurnāla galvenais tēls Ucipuci ir rotaļu pūcīte no bērnu grāmatām ar tādu pašu nosaukumu "Ucipuci meklē mājas" un "Ucipuci domā ārpus kastes".

Publicitātes foto. Žurnāls sola daudz kopīgu brīžu mazajiem gan ar vecākiem, gan brāļiem un māsām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Žurnāls sola daudz kopīgu brīžu mazajiem gan ar vecākiem, gan brāļiem un māsām

Jaunajā žurnālā mazais lasītājs varēs attīstīt dažādas svarīgas prasmes un iemaņas - krāsot, vilkt, līmēt, griezt, mācīties burtus, atpazīt emocijas, veidot saikni starp objektiem. Žurnāla stāstu varoņi būs izgriežamas papīra lellītes, ar kurām varēs darboties savā Ucipuci leļļu teātrī. Sakrājot tās, mazais iegūs īstu leļļu teātra trupu.  Žurnāls katru reizi iepriecinās bērnus arī ar uzlīmju komplektu un dažādiem konkursiem ar balvām. “UCIPUCI” saturs veidots tā, lai uzrunātu un būtu saprotams pašiem mazākajiem, taču vizuāli ieinteresētu arī tos, kuri jau gatavojas skolai. Turklāt viena lapa žurnālā vienmēr būs īpaši domāta, lai darbotos kopā ar lielajiem brāļiem un māsām.

Turklāt viena lapa žurnālā vienmēr būs īpaši domāta, lai darbotos kopā ar lielajiem brāļiem un māsām.

"Bērnībā tas noteikti būtu mans sapnis - iemīļotās grāmatas tēls izkāpis no grāmatas un katru mēnesi sarunājas tieši ar mani!" par žurnālu un tā tapšanu stāsta redaktore Zane Zusta, "Jau piecus gadus, ciemojoties bibliotēkās visā Latvijā, esmu sapratusi, ko vēlas bērni - darbošanos un uzmanību no pieaugušā. Bērnam ir ļoti svarīgi runāt un dalīties ikdienas sīkumos, bet tieši, darbojoties kopā, ir īstais mirklis, lai tas notiktu. Ideja par žurnālu man bija jau kopš grāmatu tapšanas. Pandēmijas un mājās būšanas laiks iedeva papildus motivāciju - laiks ar bērnu ir apzināti jāplāno un “Ucipuci” žurnāls šo iespēju piedāvā."

 

Reklāma
Reklāma

Līdz 25. novembrim ir iespēja pirmo numuru pasūtīt ar piegādi savā pastkastītē par iepazīšanās cenu 1,95 eiro.


Žurnāla redaktore ir rakstniece, divu dēlu mamma Zane Zusta. Z. Zusta raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem.  Z. Zusta ir autore stāstu grāmatai "Tarakāni manā galvā", kas grāmatnīcās kļuva par 2018. dada nogales dižpārdokli, psiholoģiskajam romānam "Aiz durvīm", bērnu grāmatām "Ucipuci meklē mājas" un "Ucipuci domā ārpus kastes". Bērnu grāmatas par Ucipuci izdotas arī Ķīnā, Lietuvā un Maķedonijā. Liepājas Leļļu teātrī pavasarī iestudēta režisora Ģirta Šoļa izrāde par Ucipuci. Tapusi audioluga, ko ierunājušas Latvijas Radio leģendas Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons, kā arī dziesma, ko radījis un kopā ar meitu Emīliju iedziedājis grupas The Sound Poets līderis Jānis Aišpurs. Dziesma un audioluga bez maksas pieejamas www.ucipuci.lv.

Žurnāls "Ucipuci" top izdevniecībā Iddea, kas izdod arī populāros žurnālus bērniem “Avenīte”, “Lielais Detektīvs” un “Iedvesmas Dienasgrāmata”. "Ucipuci" pirmais numurs nonāks pie lasītājiem novembra beigās. 
Tikai līdz 25. novembrim ir iespēja pirmo numuru pasūtīt ar piegādi savā pastkastītē par iepazīšanās cenu 1,95 eiro.