Somu rakstnieces Magdalenas Hai bērnu grāmatu "Šausmu veikaliņš"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā somu rakstnieces Magdalenas Hai bērnu grāmatu “Šausmu veikaliņš”. No somu valodas tulkojusi Gunta Pāvola. Grāmatu ar savām ilustrācijām atdzīvinājis mākslinieks Tēmu Juhani.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šausmu veikaliņšŠausmu veikaliņš un briesmīgais kutināmais pulveris” ir jautrs, asprātīgs un bagātīgi ilustrēts stāsts par izpalīdzīgo deviņus gadus veco Niniju, kas ierodas šausmu veikaliņā ar cerību atrast darbu, jo ļoti vēlas nopelnīt naudu velosipēdam. Tur viņa ierauga pavisam neparastu skatu – veikaliņa īpašnieks Vecais Dīvainis vārtās pa grīdu, nespējot beigt smieties. Ar veikala draudzīgā spociņa Pēča palīdzību Ninija meklē īpašu pulveri, lai sirmajam vīram palīdzētu. Taču viss nav tik vienkārši, jo vecā vīra mājdzīvnieks - astoņkājis, vēlas izjaukt draugu plānu.


"Bijām ļoti priecīgi, kad atklājām "Šausmu veikaliņu". Šī jautrā grāmatiņu sērija ir ideāla lasāmviela bērniem, kas tikko sākuši lasīt patstāvīgi. Ar tās valdzinošo stāstījumu un savdabīgajām ilustrācijām, grāmata mērķauditorijai piedāvā nokļūt ļoti aizraujošā pasaulē," tā izdevniecības “Postimees Publishing” (Igaunija) galvenā redaktore Piret Veigel.

 

Grāmatas autore Magdalena Hai raksta zinātniskās fantastikas romānus pieaugušajiem un pasakas bērniem. Viņas pirmais romāns "Kerjäläisprinsessa" ("Princese ubadze") tika izlaists 2012. gadā. Rakstnieces prozas darbi ir vairākkārt nominēti un apbalvoti ar dažādām balvām – pavisam 16 reizes. Grāmatas “Šausmu veikaliņš” tulkošanas tiesības ir pārdotas uz vairāk kā 10 valstīm.


Grāmatas mākslinieks Tēmu Juhani ir somu ilustrators, komiksu autors un grafiskais dizaineris, kura ilustrācijas publicētas ne vien Somijā, bet arī Lielbritānijā, ASV un Ķīnā.

Reklāma
Reklāma

Tulkojums tapis un grāmata izdota, pateicoties FILI (Finnish Literature Exchange) finansiālajam atbalstam.

 

Ieskaties: http://veikals.la.lv