Divas vērtīgas grāmatas par bērnu audzināšanu

Izdevniecība "Avots" saviem lasītājiem piedāvā divas vērtīgas grāmatas par bērnu audzināšanu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Anna Beresņeva "Māmiņ, nekliedz uz mani"

Māmiņ, nekliedz uz mani

Audzināt bērnus nav viegli, un nereti sanāk zaudēt pacietību, pacelt balsi un mazo sodīt. Protams, tas nav nedz patīkami, nedz veselīgi pašam pieaugušajam un atvasei. Piedevām bērns savā ziņā vienmēr panāk savu – pieaugušā uzmanību, pat ja tā pausta ne tajā tīkamākajā formā. 
Tālab šajā grāmatā uzzinām, kā veidot stipru ģimeni, kurā vecāki iztiek bez balss pacelšanas un kurā bērns nav histērisks un kaprīzs. 
Grāmatas autore kļuva par māmiņu pirms teju 10 gadiem, un drīz vien iedzīvojās komunikācijas problēmās. Bērns neklausīja, un autore raizējās, ka kļūs vēl nevaldāmāks, gadiem ritot. Risinājumu meklējot, Anna kļuva par psiholoģi, specializējoties tieši bērnu un vecāku attiecību jautājumos. 
Nereti jaunās māmiņas ir pārsteigtas, ka bērns niķojas un kašķējas, savukārt vīrs vai nu nevēlas iesaistīties audzināšanā, vai arī pauž citādu viedokli par pielietojamām metodēm. Līdz ar to sieviete ir tādā kā šokā un problēmas glabā sevī, kas, protams, situāciju neuzlabo. Šī grāmata palīdzēs ne vien saprast, kur slēpjas likstas, kas tiešā vai pastarpinātā veidā ietekmē visus ģimenes locekļus, bet arī rast risinājumus.  


Tomass Likona "Kā izaudzināt laipnus bērnus"

Kā izaudzināt laipnus bērnus

Reklāma
Reklāma

Psiholoģijas un pedagoģijas profesors Tomass Likona tiek dēvēts par mūsdienu rakstura audzināšanas tēvu. Viņa kontā ir deviņas grāmatas par cilvēka morālo attīstību. Šis ir autora jaunākais veikums. 
Kāpēc laipnība ir svarīga? Tāpēc, ka tā ļauj cilvēkam justies laimīgākam, piedevām rada pozitīvu un tīkamu vidi – vai tā būtu ģimene, skola vai, bērnam pieaugot, darbavieta. Laipnība iet roku rokā ar iecietību, kas ļauj iepazīt un izprast citas kultūras vai sociālās grupas. 
Autors darbā ievijis plašu iedvesmojošu dzīvesstāstu klāstu, kas palīdzēs izprast un pielietot viņa sniegtos padomus. Interesanti arī tas, ka šeit parādīts zinātniskajos pētījumos apkopotais bērnu un pasaudžu viedoklis – kas reizēm būs pieaugušajam visai pārsteidzošs. 
Grāmata palīdzēs vecākiem, kuru atvases ir vecumā no aptuveni astoņiem gadiem līdz pat padsmitnieka noslēguma posmam, taču tā būs interesanta arī pašiem pusaudžiem, ļaujot izprat sevi pasaules un citu vecuma grupu kontekstā.  

 

Ieskaties: www.avotsabc.lv