Tīnis – superspiegs Alekss Raiders ir klāt!

Vasaras brīvlaikā tradicionāli skolēniem tiek uzdots lasīt. Dažās skolās pat vēl joprojām tiek izsniegts obligāti izlasāmo grāmatu saraksts, bet vairākums demokrātiski atļauj lasīt jebko, uzsvaru liekot uz pašu lasīšanas faktu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja sākumskolā bērni lasa teju visu, ko piedāvā vecāki un skolotāji, tad pienākot tīņa gadiem, izvēle kļūst arvien grūtāka. Ko vasaras lasīšanai piedāvāt puikām, kas “izauguši” no Grega dienasgrāmatām, bet vēlas lasīt vismaz tikpat spraigas un notikumiem bagātas grāmatas?

Tīnis - superspiegs

Te īsti vietā būs jauniznākušie slavenā britu rakstnieka Entonija Horovica pusaudžiem domātie romāni par tīni-spiegu Aleksu Raideru, kuri kļuvuši par superbestselleriem jau daudzās pasaules valstīs. Tos lasot, aizrausies arī tētis! Ass sižets un bīstami piedzīvojumi, ideālas grāmatas puikām! Šobrīd gandrīz vienlaikus iznākuši trīs pirmie sērijas darbi: “Alekss Raiders. Pērkondārds”, “Alekss Raiders. Tiešā tēmējumā” un “Alekss Raiders. Skeleta sala”. Sērija par Aleksu Raideru ir populāra visā pasaulē, pēc pirmās grāmatas uzņemta arī mākslas filma, bet šobrīd televīzijas sabiedrība ITV uzsākusi darbu pie seriāla uzņemšanas. Tā kā šobrīd pasaulē iznākušas 11 grāmatas par Aleksu Raideru, arī seriālā būs 11 sērijas par slaveno tīni-superspiegu, un scenāriju tām rakstīs Gajs Bērts, kurš ir scenārija autors arī seriālam “Bordžas”.

Tīnis - superspiegs

Stāsts par Aleksu Raideru sākas tradicionāli: Alekss ir parasts pusaudzis, kurš dzīvo pie sava tēvabrāļa Īena Raidera. Pēkšņi radinieks mīklainos apstākļos iet bojā, un atklājas, ka Īens Raiders īstenībā bijis slepenais aģents. Kad Aleksu uzmeklē britu īpašo uzdevumu vienība MI6, viņš saprot, ka tēvabrālis patiesībā viņu rūpīgi gatavojis aģenta karjerai – 14 gadu vecumā Alekss prot vairākas valodas, apguvis alpīnismu, niršanas, šaušanas un cīņas prasmi. Jaunietim ir viss, lai kļūtu par ideālu tīņu supervaroni – jauno Džeimsu Bondu. Un tā Alekss dodas pirmajā misijā, kura saistīta ar bīstama datorvīrusa likvidēšanu... Alekss kļūst par leģendu, viņu un viņa talantus pamana pieredzējuši spiegi un pat valstu vadītāji, un katrs nākamais uzdevums kļūst arvien grūtāks... Kā pieredzējis detektīvromānu autors, E. Horovics radījis tekstu, kurš lasītāju pilnīgi paņem savā varā – un pieaugušāks lasītājs varēs papriecāties arī par daudzajiem ļoti mūsdienīgajiem, bet ne pārāk politkorektajiem jokiem un mājieniem.

Reklāma
Reklāma

Tīnis - superspiegs

“Iepazīstieties ar Aleksu Raideru – eksplozīvas, aizraujošas, spriedzes pilnas grāmatas,” raksta britu laikraksts “The Guardian”.

Pieejamas arī e-grāmatas.

No angļu valodas tulkojis Tedijs Cibiskins (pirmo) un Kristīne Fīrere (otro un trešo grāmatu).

Ieskaties: www.zvaigzne.lv