Izdevniecības "Avots" grāmatu jaunumi

Izdotas jaunas un noderīgas grāmatas. Tumšie rudens vakari tuvojas, būs ko palasīt!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ivars Mirovics Novuss – novusa spēles māka un tehnika

Ivars Mirovics sistemātiski un kodolīgi izklāsta novusa spēles noteikumus, aplūko dažādas spēles situācijas un sniedz ilustratīvas norādes, kādu stratēģiju un tehnisko pieeju labāk izraudzīties, sākot no pirmā sitiena līdz pat specifiskām un izaicinošām variācijām un spēles galda.

Ievaddaļā autors izskaidro arī spēlē iesaistītos fizikas likumus un piedāvā īsu ieskatu tās vēsturē.

Novuss mūsdienās ir kļuvis par visai populāru rekreācijas nodarbi, taču tas vēl nav viss – novuss ir arī atsevišķa sporta disciplīna. Līdz šim notikušas divas novusa olimpiādes un pieci Eiropas čempionāti, no kuriem četros ir uzvarējuši tieši Latvijas spēlētāji.

Tā kā to spēlēt ir viegli un īpaša fiziskā sagatavotība nav nepieciešama, tas ir ļoti iecienīts arī bērnu un cilvēku ar īpašajām vajadzībām vidū.

 

 

Māra Krūmiņa Ziedi emocionālajai veselībai

 

Ziediem piemīt unikāla un individuāla enerģētika, ko viegli iespējams izmantot, harmonizējot ikdienas dzīvi – ziedi ir pieejami ikvienam!

Grāmatā aplūkots, kā ziedu enerģētika pielietojama praktiski, piemēram, attīrot atmosfēru mājās, izlīdzinot ķermeņa enerģētiku, kādi ziedi piemēroti vannām un aromātiskajiem spilventiņiem, kādi – meditācijai, un kā ziedus izraudzīties dāvanai.

Reklāma
Reklāma

Uzzināsim, kādi ziedi palīdz stresa un trauksmes gadījumos, kādi veicina laimes un labklājības sajūtu, kuri palīdz depresiju un atkarību māktajiem, kuri ir piemēroti bērniem un kuri – pieaugušajiem.

 

 

 

 

Jegors Beļka Jautri zinātniski eksperimenti

 

Šis izdevums adresēts jaunāko klašu skolēniem, vienkārši un saprotami pastāstot bērniem par dabā novērojamiem procesiem, izmantojot jautrus eksperimentus. Grāmatā sniegtas izsmeļošas un atjautīgi ilustrētas instrukcijas.

 

Ik eksperimentu noslēdz viegli saprotams tajā iesaistīto fizikas procesu skaidrojums.

 

 

 

Ieskaties: http://www.avotsabc.lv/