Baudiet vīnu katru dienu un dzīvojiet ilgu mūžu!

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā grāmatu “Sarkanvīna diēta”, kas daudzus iespējams iepriecinās ar zinātnisku pamatojumu, ka sarkanvīns mērenās devās labvēlīgi iespaido veselību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatas autors, farmācijas zinātņu doktors un eksperimentālās medicīnas profesors Rodžers Korders (Roger Corder) ir izpētījis sakarību starp sarkanvīnu un veselību un identificējis vīnā aktīvos komponentus, kam piemīt spēja pasargāt cilvēkus no sirds un asinsvadu slimībām, un tie ir polifenoli, it īpaši dažādie procianidīni. Rodžers Korders raksta: “Tāpat kā vīndari un vīna cienītāji sajūsminās par vienreizīgo un izsmalcināto vīna aromātu un garšu, kas tam piešķir apburošu sarežģītību, arī ķīmiķi jūsmo par vīnā esošajām dažādām polifenolu ķīmiskajām struktūrām. Sarkanvīnus var uzskatīt par labi sajauktu polifenolu kokteili.”
    
Pēc grāmatas “Sarkanvīna diēta” iznākšanas laikraksts “The Independent” rakstīja: “Nav šaubu, ka daudzi lasītāji izlaidīs nodaļas par procianidīniem un to, kāpēc uzturā ieteicams lietot dārzeņus un būt fiziski aktīviem, jo steigsies lasīt, kā Cabernet Sauvignon var glābt viņu dzīvību. Tomēr arī grāmatas zinātniskā daļa ir ļoti pārliecinoša. Autors pierāda, ka sarkanvīns – mērenās devās – tiešām var palīdzēt.”
    
Vai ir atrisināts “franču paradokss”? Gadiem ilgi zinātnieki ir brīnījušies par zemo saslimstību ar sirds un asinsvadu slimībām Francijā. Franču diētā ir iekļauts samērā daudz  piesātināto tauku. Tam vajadzētu izraisīt nopietnas kardiovaskulāras problēmas. Tomēr tas tā nav! Rodžers Korders izpētīja Dienvidrietumfrancijas iedzīvotāju uztura paradumus. Izrādās, ka šajā reģionā ražotajos un patērētajos vīnos ir ļoti augsts procianidīnu līmenis!
    
Grāmata “Sarkanvīna diēta” ir kā ielūgums ēst kvalitatīvi, baudīt dzīvi un uzlabot veselību. Tajā uzzināsiet:
    * kuri vīni ne vien labi garšo, bet arī labvēlīgi ietekmē jūsu veselību,
    * kurš antioksidants atbild par jūsu dzīves kvalitātes uzlabošanu,
    * kā iegūt slaidu augumu, izdarot vien dažas patīkamas izmaiņas savā dzīvesveidā,
    * vairāk nekā 50 jaunas receptes un praktiskus padomus.

Kardiologs Ainārs Rudzītis par grāmatu “Sarkanvīna diēta”:
“Sarkanvīna diētā autors saprotamā un pārliecinošā veidā parāda, ka labas veselības un ilga mūža recepte ir veselīga dzīvesveida stūrakmeņu – sabalansēta, daudzpusīga uztura, regulāru fizisko aktivitāšu – un kvalitatīva sarkanvīna sinerģija. Grāmata būs saistoša lasāmviela visiem veselīga dzīvesveida piekritējiem – kā atturībniekiem, tā dzīves baudītājiem.”

Raimonds Tomsons, restorāna “Vincents” vīnzinis un Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācijas prezidents, par grāmatu “Sarkanvīna diēta”:
“Grāmatā “Sarkanvīna diēta” es atklāju daudz saistošu un pat pārsteidzošu faktu par vīnu no pavisam cita un vīnzinim neierasta skatu punkta, piemēram par vīnu, kā senu ārstniecības līdzekli. Grāmatas autors pierāda, ka vīns ir kaut kas daudz vairāk nekā tikai dzēriens, kas sniedz baudu, papildina ēdienu un vieno cilvēkus. Tas ir interesants arī no zinātniskā, ķīmiskā un medicīniskā viedokļa.”
    
Par autoru:
Rodžers Korders ir eksperimentālās terapijas profesors "William Harvey Research Institute" Londonā. Jau vairāk kā divdesmit gadus viņš pēta sirds un asinsvadu sistēmas darbību un saikni starp diabētu un sirds slimībām. Rodžers Korders ir publicējis virkni rakstu un lasa lekcijas par saviem pētījumiem, kuri apliecina sakarību starp vīna baudīšanu un veselību.

Ieskaties: www.zvaigzne.lv

Reklāma
Reklāma