Stāsts par jauniešiem: apvērstās debesis

Pieaugusī stāstītāja grib noskaidrot, kāpēc ar Tovi un Gogenu tā notika, kāpēc visam vajadzēja beigties kā neatrisināmam vienādojumam matemātikā?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Norvēģu rakstniece, vairāk nekā 20 romānu autore Tove Nilsena debitēja 1974.gadā ar romānu „Nekad neļaujiet sevi apģērbt neaizsargāti kailu” (Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken). Viņa saņēmusi virkni literatūras balvu par savu rakstniecību, 1995.gadā viņa nominēta Ziemeļu padomes literatūras balvai (Nordisk Råds litteraturpris) par romānu „Acu izsalkums” (Øyets sult.)

Jauniešu dzīve Oslo priekšpilsētā ir līdzīga jebkurai vietai pasaulē – tā ir atsevišķa blokmāju pasaule, kurā katram ir savs sociālais statuss, un katram ir jāizcīna sava cīņa par vietu pasaulē. Stāstā, kas drīzāk ir vēstījums smalkā laika un notikumu izjūtu līmenī, nojaušams, kā dzimst Toves un Gogena pirmās jūtas, kuras viņi vēl neapzinās. Jaunieši paši vēl neapjauš, vai šos dabas spēkus respektēt vai ignorēt. Gogens ir vienīgais, uz kuru Tove var paļauties, un viņi abi viens par otru zina šo to, ko nekad nevienam nedrīkst atklāt.

Notikumi pavēršas un ziemas laikā jaunieši neatgriezeniski tiek viens no otra šķirti...

Šis romāns izdots ar Eiropas Komisijas programmas "Kultūra" atbalstu.

Ieskaties: www.kontinents.lv

Reklāma
Reklāma