Uzkodas. Pipars&Oga
Kāpēc manas grāmatas nosaukums ir “Pipars un oga”? Ar ogām, kas aug Latvijā, es gribu uzsvērt tieši šīs zemes ēdienu gatavošanas tradīcijas, jo te augošo ogu garša nav salīdzināma ar citām.
Turklāt ogas mani
vienmēr ir iedvesmojušas un saistījušas ar krāsas un garšas
īpatnībām, Savukārt pipars ir svešzemnieks, kas man asociējas ar
citzemju ēdienu gatavošanas tradīcijām. Tas ir savdabīgs, pikants,
ar asumiņu. Abi kopā – pipars un oga – veido drosmīgu un visai
neparastu salikumu gluži tāpat kā modernais un senais. Un tā,
apvienojot paaudžu paaudzēs koptās ēšanas tradīcijas ar
vismodernākajiem garšu salikumiem, esmu radījusi grāmatu, kurā
iekļautas nelielas, krāsainas uzkodas ar tik dažādām garšas
niansēm, ka tās katru ēdēju spēj pārvērst baudītājā.
Reiz kāda draudzene manis gatavotās uzkodas nosauca par “ātri
gaistošu mākslu”, tāpēc nolēmu tās iemūžināt grāmatā. Dažādos
kursos izglītota, pavārgrāmatu iedvesmota, draugu un kolēģu
mudināta, ģimenes atbalstīta, pārpilna ar degsmi un mīlestību uz
ēdienu gatavošanu ar pārliecību ķēros pie grāmatas radīšanas. Un nu
tā ir gatava!
Grāmatas autore, Zane Kilbloka
Grāmatas
cena "Zvaigzne ABC" grāmatu veikalos
9,99
Ls.
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv