Jumava izdevusi pasaules jauniešu bestselleru "Zibens zaglis"

 

No 14. septembra grāmatnīcās nonācis apgāda "Jumava" izdotās Rika Riordana grāmatu sērijas "Persijs Džeksons un Olimpieši" pirmā grāmata "Zibens zaglis", kura jau iekarojusi miljoniem lasītāju simpātijas visā pasaulē. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Rika Riordana grāvējs “Zibens zaglis” tagad būs lasāms arī latviešu valodā. Grāmata ir pirmā piecu stāstu sērijā "Persijs Džeksons un Olimpieši". Līdz šim sērijas grāmatas pārdotas vairāk kā 30 miljonos eksemplāru. "Zibenszaglis" vairāk kā 200 nedēļas pēc kartas bija The New York Times jauniešu literatūras pārdotāko grāmatu sarakstā, un Persijs Džeksons bieži tiek saukts par nākamo Hariju Poteru.

 

"Pareģojumi apstulbina, uzvedina un maldina. Briesmoņus var iznīcināt, bet tie nemirst. Tas ir varoņa uzdevums pieveikt tos šoreiz." The New York Times

 

Stāsti par Persiju Džeksonu ir balstīti sengrieķu mītos un leģendās. Autors smēlies iedvesmu daudzos sengrieķu stāstos, un arī galvenais tēls, vismaz savā izcelsmē, ir pielīdzināms visiem labi zināmajam varonim Heraklam, lai gan Persijs ir nevis Zeva dēls, bet gan jūras dieva Poseidona atvase. Stāsti ir ne tikai par mītiem, leģendām un piedzīvojumiem, bet arī par tēmām, kas pusaudžiem ir aktuālas – pieaugšana, mīlestība un vēlme sevi pierādīt.

 

"Šis ir stāsts, kurā Zevs, debesu dievs, domā, ka es esmu nozadzis viņa zibens bultu – sadusmot Zevu ir ļoti slikta ideja." Persijs Džeksons.

 

Pavisam parasts zēns nokļūst sengrieķu dievu konflikta vidū. Persijam ir tikai desmit dienas, lai ar draugu palīdzību novērstu karu Olimpa kalnā. 

Reklāma
Reklāma

 

"Patiesi burvīgs un jautrs piedzīvojumu stāsts, kas īpaši aizraujošs liksies zēniem. Persijs Džeksons būs lielisks veids, kā padarīt skolu par mītisku vietu." The London Times 

 

Riks Riordans, amerikāņu autors, dzimis Teksasas štatā, pirms Persija Džeksona sērijas sarakstīja veiksmīgu mistēriju stāstu sēriju pieaugušajiem. Persija Džeksona grāmatu veidošanā piedalās visa Riordana ģimene, viņa sieva Bekija, māksliniece, ir pirmā Rika darbu redaktore. Savukārt abi rakstnieka dēli palīdz ar idejām, vecākais dēls iedvesmoja tēvu ar savu savu lielo interesei par grieķu mitoloģiju, un viņam gluži kā Persijam tika konstatēta disleksija un uzmanības deficīts. Jaunākais dēls Patriks pārlasa tēva grāmatas, pirms tās tiek nodotas drukai, pieprasot 10 dolārus par katru atrasto kļūdu. Autors atzinis, ka pēc grāmatu izdošanas saņēmis daudzas vēstules no vecākiem, kuru bērniem ir konstatēta disleksija vai uzmanības deficīts.Tajās atklājas, ka pēc Persija Džeksona grāmatu izlasīšanas bērni spējuši pārvarēt kaunu par savām kaitēm. Riordans ir strādājis par pasniedzēju un par savu tagadējo nodarbošanos saka: "Es vēl aizvien jūtos kā skolotājs, tikai manā klasē ir vairāki miljoni skolnieku."

 

Pirmā grāmata tika ekranizēta 2010. gadā, savukārt otro filmu "Persijs Džeksons un jūras monstri" varēs skatīt jau nākamgad. 

 

 

Ieskaties: www.jumava.lv