Latvieša virtuve. Kā ēd, svin un priecājas latvieši
Šī grāmata ir aizraujošs un rotaļīgs ceļvedis latvieša virtuvē. To pārlapojot, jūs atklāsiet, ka latvieši ir tauta, kas lepojas ar bagātu un daudzveidīgu kulināro mantojumu, un apgalvojums, ka latvieši ir maza tauta pie Baltijas jūras, kas ēd vien sēnes, ir pilnīgi aplams.
Visos laikos
latvieši ir mīlējuši sātīgi paēst kā ikdienā, tā godos, tāpēc galdā
cēluši spēcinošus un gardus ēdienus, kas tapuši gan no graudaugiem,
piena produktiem un gaļas, gan no meža un jūras veltēm. Laikam
ritot, latviešu virtuve ir mainījusies cittautu, īpaši vācu un
krievu, kulinārijas ietekmē, piemēram, rasols un karbonāde ir
kļuvuši par neatņemamu nacionālās ēdienkartes sastāvdaļu. Tomēr
svētku reizēs – Mārtiņos, Ziemassvētkos, Lieldienās, Jāņos – arī
daudzas mūsdienu namamātes klāj galdu ar dažādiem senlatviešu
ēdieniem. Mārtiņos galdā ceļ pildītas zoss cepeti, Ziemassvētkos
gatavo putraimdesu un zirņus ar speķi, Lieldienās cep sklandraušus,
bet Jāņos sien ķimeņu sieru.
Čaklajām saimniecēm šī bagātīgi ilustrētā grāmata būs lielisks
iedvesmas avots garšīgai ikdienas un svētku maltītei. Te atradīsiet
daudz tradicionālu latviešu ēdienu recepšu – koča,
bukstiņbiezputra, vēžu pastēte, debesmanna, zemeņu uzputenis... Lai
labi garšo!
Grāmatas cena "Zvaigzne ABC" grāmatu
veikalos 5,50
Ls.
Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv