Grāmatiņa par indiāņu puisēnu Kiko

Apgāds “Jumava” gatavojas izdot Čārlza Torsona grāmatu “Kiko”, kas pirmo reizi lasītāju rokās nonāca 1947. gadā Čikāgā. Stāsts ir par mazu indiāņu puisēnu, vārdā Kiko, kas izstrāvo labestību un draudzību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kiko ir jauks puisēns, ap kuru vienmēr spieto daudz draugu. Ik dienu viņš dodas uz mežu ar viņiem parotaļāties. No dzīvniekiem Kiko uzzina visādus jaunumus, jo, lūk, mazie draugi modrām actiņām raugās pasaulē un saskata daudz vairāk, nekā mums šķiet. Kā īstam indiānim pienākas, Kiko sev izveidoja krāšņu spalvu rotu, rotātu ar skaistiem ziediem, lai varētu to lepni nēsāt uz galvas. No vectēva uzzinot, ka šādu rotu drīkst nēsāt tikai teicams mednieks, Kiko tas jāpierāda.
    Čārlzs Torsons dzimis 1890. gada 29. augustā Kanādā. Č. Torsons bijis politisko karikatūru veidotājs, bērnu grāmatu autors un ilustrētājs. Autors pazīstams ar to, ka izveidoja un devu vārdu multeņu varonim Blīkšķa Bannijam. Pirmajā desmit gadu karjerā Amerikas slavenajā animāciju studijā Čārlzs radījis simtiem multiplikācijas filmu varoņus, kā, piemēram, Sniegbaltīti.
    Grāmatu papildina un atdzīvina krāsainie un melnbaltie attēli, kas atspoguļo Kiko un meža dzīvnieku kopīgos piedzīvojumus.  Stāsts ir viegli lasāms un uztverams.

 

Ieskaties: www.jumava.lv

Reklāma
Reklāma