Grāmata par Staļina laikā represētajiem: "Starp pelēkiem toņiem"

Lietuviešu izcelsmes amerikāņu rakstnieces Rūtas Šepetis debijas romāns “Starp pelēkiem toņiem” strauji iekaro gan izdevēju, gan lasītāju interesi. Eiropas tūres ietvaros no 31. oktobra līdz 2. novembrim autore viesosies Rīgā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Romāns “Starp pelēkiem toņiem” tūlīt pēc pirmpublicējuma ASV (2011) tulkots un izdots vēl 26 valstīs, tostarp Somijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un Zviedrijā. Latvijā to laidis klajā Apgāds Zvaigzne ABC un latviešu valodā tulkojusi augsti novērtētā tulkotāja Silvija Brice.

 

1941. gadā Baltijas valstis Lietuva, Latvija un Igaunija nozuda no pasaules kartes un atkal parādījās tajā tikai 1990. gadā. Par šo vēstures periodu Rietumu valstīs un Amerikā tiek stāstīts reti, un autore savā grāmatā “Starp pelēkiem toņiem” runā to simttūkstošu baltiešu vārdā, kuriem Staļina represijas atņēma visu. Šo romānu Rūta Šepetis ir veltījusi savam tēvam lietuvietim, kurš kopā ar ģimeni bija spiests atstāt Lietuvu Otrā pasaules kara beigās, bēgot no padomju okupācijas.

Reklāma
Reklāma


Savas vizītes laikā Latvijā rakstniece Rūta Šepetis viesosies Rīgas Lietuviešu vidusskolā un tiksies ar vecāko klašu skolēniem un skolotājiem, kā arī piedalīsies romāna “Starp pelēkiem toņiem” atvēršanas svētkos 1. novembrī plkst. 16.30 Zvaigznes grāmatnīcā Rīgā, K. Valdemāra ielā 6.

 

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv