Mūziķis aicina pievērsties svaigēšanai

Apgāds Zvaigzne ABC ir laidis klajā pirmo pašmāju autora Sergeja Jaramišjana sarakstīto svaigēšanas recepšu grāmatu “Svaigēšana” latviešu un krievu valodā.

Grāmatas autors Sergejs Jaramišjans ir daudzpusīga un atraktīva personība – talantīgs mūziķis, grupu “Tribes of the City” un “Svema” dalībnieks un arī kulinārs.  Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatas autors Sergejs Jaramišjans ir daudzpusīga un atraktīva personība – talantīgs mūziķis, grupu “Tribes of the City” un “Svema” dalībnieks un arī kulinārs. Publicitātes foto.

Grāmatas autors Sergejs Jaramišjans ir daudzpusīga un atraktīva personība – talantīgs mūziķis, grupu “Tribes of the City” un “Svema” dalībnieks un arī kulinārs. Viņam patīk eksperimentēt gan ar mūziku, gan ēdienu. Liekot kopā dažādus stilus vai garšas, viņš rada vienotu veselumu. Svaigēšana Sergejam ir jauns izaicinājums un darbības lauks viņa radošajai izpausmei.


Sergejs ir pārliecināts, ka “svaigēšana – tā nav tikai iespēja dažādot savu ēdienkarti, tā ir arī iespēja garīgi bagātināt savu ikdienu”, bez jebkādām fiziskām nodarbībām un treniņiem paaugstināt dzīves tonusu, aktivizēt un uzlabot radošo potenciālu. Ar šo grāmatu viņš piedāvā ieskatīties dabisku garšu un svaiguma pasaulē. Šeit apkopotas vieglu, veselīgu un – pats galvenais! – gardu ēdienu receptes no Latvijā pieejamiem produktiem.

Svaigēšana tiek uzskatīta par senāko ēšanas veidu, ko mūsu priekšteči izmantojuši laikos, kad uguns tiem vēl nebija pieejama. Ir zināmi vairāki svaigēšanas veidi, taču pamatprincips ir šāds: ēdienu nedrīkst karsēt temperatūrā, kas ir augstāka par 45 ºC.

Grāmatā iekļautas svaigēdāju maizes, zupu, pamatēdienu, salātu un uzkodu, desertu, mērču un dzērienu receptes, kā arī aprakstīta graudu un sēklu diedzēšana. Mango un spinātu zupa, riekstu siers, avokado un apelsīnu mērce, saldējuma kūka ar banāniem un mango, cukini un laima pīrāgs, riekstu kokteilis – tie ir vien daži gardumi, kuru receptes ietvertas grāmatā. Autors aicina brīvi eksperimentēt, variējot ēdienu sastāvdaļas un garšvielas.

Reklāma
Reklāma


Svaigēšana tiek uzskatīta par senāko ēšanas veidu, ko mūsu priekšteči izmantojuši laikos, kad uguns tiem vēl nebija pieejama. Ir zināmi vairāki svaigēšanas veidi, taču pamatprincips ir šāds: ēdienu nedrīkst karsēt temperatūrā, kas ir augstāka par 45 ºC. Tādējādi tiek saglabātas visas pārtikas produktu vērtīgās īpašības – vitamīni, minerālvielas, enzīmi –, kā arī to dabiskā garša. Ar svaigēdāju maltītēm jūs varat dažādot gan ikdienas, gan svētku ēdienkarti, palutināt sevi un savus tuviniekus, ietaupot laiku un uzlabojot veselību.

 

Grāmata papildināta ar krāšņiem Jura Ķilkuta fotoattēliem. Tā kā grāmatā ir receptes gan latviešu, gan krievu valodā, tā būs lieliska dāvana draugiem no kaimiņu zemēm.