Ājurvēdas psiholoģijas zināšanas palīdz cilvēkam izprast sevi un citus!

Apgāds „Lietusdārzs” izdevis vēl vienu grāmatu, kas mūsdienu lasītājam atklāj Ājurvēdu – vienu no pasaules senākajām un pilnīgākajām dziedniecības sistēmām: Deivida Frolija pētījumu „Ājurvēdiskā psiholoģija”, kura apakšvirsraksts ir „Ceļš uz apziņas harmoniju”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šajā darbā Deivids Frolijs pievērsies Ājurvēdas psiholoģiskajam aspektam. Iespējams, tā ir pati vissvarīgākā, bet vismazāk izprastā šīs sistēmas daļa. Grāmatā aplūkoti Ājurvēdas priekšstati par prātu un tā nesaraujamo un sarežģīto saistību ar ķermeni un garu. Sniegts ieskats prāta dziedniecībā, kas ļauj uzlabot veselību un izārstēt slimības, izmantojot  dažādus līdzekļus, sākot ar uzturu un beidzot ar meditāciju.


Šo mācību pamatā ir tie Ājurvēdas traktāti, kuros kāda sadaļa veltīta prātam un tā dziedināšanai.
Autors ne tikai pētījis tradicionālās Ājurvēdas psiholoģijas mācības, bet arī pielāgojis tās mūsdienu pasaulei. Deivids Frolijs ir mūsdienīgs skolotājs, kurš pamatīgi apguvis seno garīgo mantojumu. Viņš ir Ājurvēdas dziednieks, Vēdu astrologs, jogas un meditācijas skolotājs un sanskrita pārzinātājs.


Latviešu lasītājs jau iepazinis un atzinis šī autora grāmatu „No debesu upes”, kuras apakšvirsraksts ir „Vēdiskās zināšanas mūsu laikmetā”.  

Reklāma
Reklāma


„Ājurvēdas psiholoģija” noderēs gan profesionāliem psihologiem, ārstiem un dziedniekiem, gan jebkuram citam cilvēkam, kurš ir gatavs izzināt pasauli un sevi, lai justos labāk un dzīvotu pilnvērtīgāk.

No angļu valodas tulkojusi Velga Vīgante.