Ilze Liliāna Muižzemniece: "Elīsija un taurenis"

Elīsija ir dabas bērns, tāpēc lielajā un steidzīgajā pilsētā jūtas vientuļa, aukstā ziema ļoti nomāc, un viņa ilgojas pēc vasaras. Līdz kādu dienu Elīsija satiek Taureni...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tikai četras dienas, četras nepilnas, bet brīnumskaistas, neticamas un laimīgas dienas. Un tās pilnībā izmaina visu Elīsijas dzīvi.
“Elīsija un Taurenis” ir Ilzes Liliānas Muižzemnieces trešā grāmata. “Jumavā” iepriekš iznākušas Ilzes grāmatas “Kaķu meitene” un “Mazais eņģelītis”.
 
“Kā gan es agrāk varēju domāt, ka pasaulē nav brīnumu? Tie taču ir ik uz soļa. Visa dzīve ir viens milzīgs, neatkārtojams brīnums. Vajag atvērt acis un to ieraudzīt, aizturēt elpu un ieklausīties, ieelpot gaisu un sajust.”
 
Grāmatas autore Ilze Liliāna (1995) ir piecpadsmit gadus veca meitene. Ilzei ļoti patīk atrasties ārpus pilsētas un baudīt dabas skaistumu — saullēktā mirdzošas rasas lāsītes, putnu balsis, krāsainus taureņus ziedos...  Meitenei patīk mūzika, dejas, māksla, kino un valodu apgūšana — no agras bērnības viņai ir padevusies dzimtā latviešu valoda, kā arī svešvalodas. No astoņu gadu vecuma viens no viņas vaļaspriekiem ir stāstu un dzejoļu sacerēšana.
 
Grāmatas māksliniece Meldra Bula (1996) ir laba autores draudzene kopš bērnības. Jau no četru gadu vecuma viņa ir apmeklējusi zīmēšanas pulciņu un nodarbojusies ar gleznošanu. Vairākus gadus Meldra ir mācījusies pie mākslinieka Jāņa Anmaņa un Rīgas Mākslas skolā. Meldra ir ļoti talantīga, viņa ar labiem rezultātiem piedalās daudzos konkursos un izstādēs. Šī ir meitenes pirmā ilustrētā grāmata.

 

Ieskaties: www.jumava.lv

Reklāma
Reklāma