Dafnes di Morjē pagājušā gadsimta bestsellers: Rebeka

Dafne di Morjē (Daphne du Maurier, 1907–1989) ir angļu rakstniece, kas latviešu lasītājiem pazīstama ar tādiem darbiem kā Mana māsīca Reičela, Grēkāzis, Karaļa ģenerālis, Stikla pūtēji, Franču mīlnieka līcis, Piekūna skrējiens un citiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasaules slavu Dafne di Morjē ieguva ar romānu Rebeka (1938), ko daudzi literatūrkritiķi un lasītāji atzīst par visizcilāko rakstnieces darbu. Tas ir tulkots daudzās valodās, kā arī vairākkārt ekranizēts; drīz pēc romāna pirmpublicējuma uzņemta plaši pazīstamā filma Rebeka, ko veidojis psiholoģiskās spriedzes filmu meistars Alfreds Hičkoks.

Romāna galvenā varone – jauna, trūcīga un dzīvē maz pieredzējusi meitene – iepazīstas ar angļu aristokrātu Maksimiliānu de Vinteru, kas nesen traģiski zaudējis sievu Rebeku. Viņi apprecas un pēc kāzu ceļojuma ierodas dzimtas īpašumā Manderlijā – vietā, kur joprojām spilgti izjūtama valdzinošās Rebekas klātbūtne. Turklāt ap Rebekas personību un bojāeju vijas grūti izprotama noslēpumainība... Kas īsti notika tajā naktī, kad gāja bojā Rebeka?

"Lieliska izklaide... Dafne di Morjē rada vērtību skalu, ar kuru mūsdienu modernās sievietes var izmērīt savu jūtu intensitāti." Stīvens Kings

No angļu valodas tulkojis Valdemārs Kārkliņš.

 

Cena Zvaigzne ABC grāmatu veikalos 3,99 Ls.

Reklāma
Reklāma

 

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv