Deivids Gibinss: Krustnešu zelts

Turcija, mūsdienas. Stambulas ostā, nirstot pēc krusta karos pazudušajiem teiksmainajiem dārgumiem, arheologs Džeks Hovards atklāj kaut ko pavisam negaidītu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tajā laikā Anglijā, kādas katedrāles putekļainā bibliotēkā tiek atrasta senaizmirsta viduslaiku karte. Abi atradumi kopā var mainīt visas vēstures redzējumu.
Pēkšņi laika pulkstenis sāk savu atskaiti – Džekam Hovardam ir jāatrod menora, pirms to ir ieguvuši citi. Sākas aizraujošs, bet bīstams piedzīvojums, kura laikā atklājas gan Haralda Hardada un vikingu, gan nacistu, gan arī Vatikāna rūpīgi glabātie noslēpumi.

MENORA – SVĒTĀKĀ NO DĀRGUMIEM
Masīvā zelta menora – svētais zelta gaismeklis – jūdu ticības simbols, pilsētas pēdējā izlaupīšanā ir izzagta no Jeruzalemes Svētā tempļa.

VĒSTURISKS SIMBOLS
Triumfa gājienā iznesta cauri Romai, tā sāka simbolizēt Impērijas nežēlīgo uzvaru pār tautām un ticībām visā pasaulē. Kad Romas impērijas galvaspilsēta pārcēlās uz Konstantinopoli, arī menora tika aizvesta līdzi...

PĒDĒJAIS KRUSTA KARŠ
...Bet tā bija pazudusi, kad asinskārie krustneši izlaupīja pilsētu 1204. gadā. Un līdz šai dienai neviens nezina, kur tā ir.


“Ko jūs iegūstat, ja saliekat kopā Indiana Džonsu un Denu Braunu? Atbilde: Deividu Gibinsu.” Mirror

 

Grāmatas cena Zvaigzne ABC grāmatu veiikalos 8,99 Ls.

Reklāma
Reklāma

 

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv