Ģrāmatiņa bērniem: Kāpējpeļuks un citi dzīvnieki Brīnummežā

Bērni, Brīnummežā jūs gaida Kāpējpeļuks un draugi! Kāpējpeļuks, Mortens, Lāču tēvs, Kūmiņš un visi citi Brīnummeža iemītnieki nav parasti dzīvnieki — tie ir fantāzijas tēli, kas savas īpašības aizguvuši gan no zvēriem, gan arī no cilvēkiem. Viņiem ir drēbes, viņi staigā uz divām kājām, dzīvo mājās un ar savu darbību, runāšanu un domām atgādina mūs, cilvēkus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brīnummežs ir maza, iedomāta pasaule, kas daudzējādā ziņā atgādina mūsu pašu lielo pasauli. Tajā, tāpat kā lielajā pasaulē, iemītnieki ilgojas pēc miera, drošības un cieņas vienam pret otru.
Norvēģijā grāmata pirmo reizi izdota 1953. gadā. Grāmata izdota arī Īslandē, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Ķīnā, Ungārijā, Nīderlandē, Japānā.
Latviešu izdevumā pirmo reizi apkopotas visas dziesmas ar notīm no tāda paša nosaukuma mūzikla.

Turbjērns Ēgners (1912–1990) – norvēģu dramaturgs, komponists, grāmatu ilustrators, pazīstams ar lugām un mūzikliem bērniem. 18 grāmatu autors, 6 mūzikas albumu autors, piedalījies animācijas filmu veidošanā.
1972. gadā saņēmis Norvēģijas Karalistes Svētā Olava ordeni, ko piešķir par izciliem nopelniem.  
1979. gadā saņēmis literāru balvu – The Cappelen Prize –, ko pasniedz Norvēģijas izdevniecība Cappelen Damm kopš 1979. gada, kad izdevniecība atzīmēja savu 150. gadadienu.
Trīskārtējs Norvēģijas mūzikas balvas ieguvējs.

 

Ieskaties: www.jumava.lv

Reklāma
Reklāma