Princešu piedzīvojumi. Zanderes dzejoļi mazām princesēm

Izdevniecības „liels un mazs” jaunums — Irēnas Lūses ilustrētais Ineses Zanderes dzejoļu cikls Princešu piedzīvojumi veltīts mazu meiteņu aizraujošajai dzīvei. Viņas pasaulē jūtas kā princeses un viņu krāšņā karaļvalsts ir daba gadalaiku ritumā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tajā valda nopietnais tētis karalis un mamma karaliene, tomēr princeses ir vistuvāk un visciešāk iesaistītas karaļvalsts dzīvē, viņas skrien pavalstīties pļavā, kur zied viņu pavalstnieki, lemj, cik kāju šogad būs kaķītim, dejo puteņkleitās un kurpēs uz lāstekām, steidzina tēvu atļaut pavasari un sarīkot upes kāzas ar atkusni, lasa ogu grāmatas, jāj rudens lapu kumeliņos.

Princeses ir drosmīgas, priecīgas, gudras un skaistas — tieši tādām ir jābūt mazām meitenēm. Princesēm ir „prieka motors”: „Viņas noskrien vakardienu, /ceļā apsteidz visus mūs,/ skrien pa to, kas ir,/ un tālāk viņas skrien pa to, kas būs.”

Daļa cikla dzejoļu pirmpublicēti dzejoļu kalendārā 2009. gadam, vairākus dzejoļus meiteņu korim komponējis Arturs Maskats un tie skanējuši skolēnu dziesmu svētku repertuārā.

Irēnas Lūses ilustrācijas ar līniju vieglumu un krāsu caurspīdīgumu atklāj mazo princešu rotaļīgo lidojumu un dzīves svētkus, grāmatas kopnoskaņa ir optimistiska un gaiša.

Grāmatas atvēršana notiks 4.decembrī plkst.13.00, Spīķeru koncertzālē grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgū. Tikties ar grāmatas autorēm aicinātas visas mazās princeses, karaļi, karaliskās mammas, visi viņu radi un draugi. Skanēs dzejoļi un mūzika, notiks princešu portretu gleznošana kopā ar Irēnu Lūsi.

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds.
Izdevniecības Liels un mazs grāmatas iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12, visos lielākajos grāmatu veikalos, kā arī galerijā “Istaba” Rīgā, Kr. Barona ielā 31A, specializētajā bērnu grāmatu veikalā Grāmatu karuselis T/C Spice, Satori grāmatnīcā Rīgā, Lāčplēša ielā 31, interneta veikalā www.gramatas24.lv un citur.

Sekot izdevniecības jaunumiem var sociālajā tīklā twitter.com — https://twitter.com/lielsunmazs
 

Reklāma
Reklāma