Radošajiem bērniem grāmata "Zvēri man!" bez maksas!

29. jūlijā no plkst. 18 līdz plkst. 19 ¼ Satori grāmatnīcā (Rīgā, Lāčplēša ielā 31) notiks Zvēri man! prasmīgo roku stunda Vai Tu kaut ko proti?. Ikviens, kurš kopā ar bērniem vai vecākiem, mazbērniem vai vecvecākiem būs kaut ko pagatavojis un atnesis parādīt, šajā stundā saņems Paula Bankovska jauno grāmatu Zvēri man!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atnestās lietas un zvēri tiks fotografēti un izlikti apskatei interneta vietnē www.zveriman.lv.
Pārējie šajā īpašajā stundā grāmatu Zvēri man! varēs iegādāties par smiekla naudu.


Paula Bankovska grāmata lieliem bērniem un bērnišķīgiem pieaugušajiem Zvēri man! izdota apgādā Atvērt šeit ar AS Latvijas Zaļais punkts atbalstu. Zvēri man! ir stāsts par pilsētas dzīvniekiem, kurus cilvēki uzskata vai nu par nevēlamiem, nemīlamiem, vai pilsētas apstākļos pat par kaitīgiem.

Zvēri man! ir stāsts par pilsētas dzīvniekiem, kurus cilvēki uzskata vai nu par nevēlamiem, nemīlamiem, vai pilsētas apstākļos pat par kaitīgiem.

Reklāma
Reklāma

Zvēri man! ir grāmata un nākotnē arī radoša darbnīca, kurā ikviens — gan liels, gan mazs — no ikdienā sastopamiem materiāliem (lai neteiktu — atkritumiem) varēs iemācīties pagatavot savu zvēru.

Grāmatā līdztekus katra dzīvnieka stāstam un ilustrācijām uzskatāmi parādīts, kā smelties iedvesmu savā tuvākajā apkārtnē un aprakstītos dzīvniekus pašrocīgi pagatavot no ikdienā ikvienam pieejamiem materiāliem.

Zvēru pagatavošanai izmantotie materiāli būtībā ir tādi paši kā grāmatas varoņi — traucējoši, nevajadzīgi, lieki un neērti.

Arī pati grāmata veidota netradicionālā formātā, uzsverot grāmatas taustāmo priekšmetiskumu, un tādējādi pievēršot uzmanību mūsu apkārtnē sastopamajiem šķietami parastajiem, tomēr ārkārtīgi plaši pieejamajiem materiāliem.
.

Grāmatas idejas, teksta un ilustrāciju autors Pauls Bankovskis (1973) ir vairāku romānu un stāstu krājumu autors; viņa grāmata bērniem “Mazgalvīši spēlē mājās” 2007. gadā tika godalgota ar Jāņa Baltvilka prēmiju.

Ar grāmatu un citām Zvēri man! aktivitātēm var iepazīties internetā:
http://www.zveriman.lv