Mūžībā devies tautā iemīļotais komponists un grupas "Pērkons" dibinātājs Juris Kulakovs

Mūžībā devies iemīļotais latviešu komponists, multiinstrumentālists un grupas "Pērkons" dibinātājs Juris Kulakovs, Latvijas Radio 3 "Klasikai" apstiprināja mūziķis un Kulakova grupas biedrs Juris Sējāns, ziņo lsm.lv.
Foto: Zane Bitere/LETA

FOTO: LETA

Foto: Zane Bitere/LETA

Juris Kulakovs dzimis 1958. gada 20. maijā Līvānos. Beidzis Līvānu 1. vidusskolu un bērnu mūzikas skolu (1975), kur mācījies spēlēt akordeonu un fakultatīvi apguvis trompetes spēli, pēc tam – Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolu akordeona specialitātē (1979).

Latvijas Valsts konservatorijā absolvējis pūtēju un estrādes orķestru vadītāju un diriģentu klasi (1984, pedagogi – Raimonds Pauls un Alnis Zaķis) un mācījies kompozīciju pie Pētera Plakida (1985–1990), vēstīts Latvijas mūzikas informācijas centra mājaslapā.

 

Multiinstrumentālists, lielāko daļu mūzikas instrumentu apguvis pašmācības ceļā. Kopš 1978. gada muzicē ansamblī "Menuets". 70. gadu beigās izveidojis instrumentālo džezroka grupu "Arka". 1981. gadā nodibinājis rokgrupu "Pērkons", kas kļuva par vienu no jaunatnes visiemīļotākajām un padomju kultūrbirokrātijas visvairāk neieredzētajām grupām.

 

Reklāma
Reklāma

Latviešu mūzikas vēsturē Juris Kulakovs ir pirmais komponists, kura spalvai pieder pasija (Mateja pasija) un videoopera ("Debešķīgā nepieciešamība"). Apbalvots par labāko muzikālo izrādi dramatiskajā teātrī 2001./2002. gada sezonā (mūzikls "Mazais princis"), atzīts par 2002./2003. gada Liepājas teātra sezonas labāko komponistu. Kopš 2002. gada Juris Kulakovs ir Latvijas Komponistu savienības biedrs.

 

Plašāk lasiet ŠEIT

Saistītie raksti