“Centrs Dardedze” uzsāk kampaņu “Lasi starp rindiņām” bērnu aizsardzībai pret seksuālu izmantošanu

Šodien, 6. novembrī, plkst. 12.00 “Centrs Dardedze” kopā ar radošo komandu atklāj informatīvu kampaņu “Lasi starp rindiņām”, kuras mērķis ir novērst bērnu seksuālu izmantošanu, izglītojot vecākus un plašāku sabiedrību.
Kampaņas veidotāji vēlas palīdzēt bērnu vecākiem būt zinošākiem par to, kādi šobrīd ir reālie bērnu seksuālas izmantošanas riski.

FOTO: Shutterstock.com

Kampaņas veidotāji vēlas palīdzēt bērnu vecākiem būt zinošākiem par to, kādi šobrīd ir reālie bērnu seksuālas izmantošanas riski.

Nepaiet neviena nedēļa, kad ziņu virsrakstos neparādītos dzimumnoziegums pret bērnu. Taču tā ir tikai aisberga redzamā daļa, un pārējais paliek starp rindiņām. 

Kampaņas veidotāji vēlas palīdzēt bērnu vecākiem būt zinošākiem par to, kādi šobrīd ir reālie bērnu seksuālas izmantošanas riski un ko katrs no mums var darīt, lai bērnus pasargātu.

 

Kampaņas atklāšanā piedalīsies kampaņas vēstnese, aktrise un režisore Inga Tropa, Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics, “Centrs Dardedze” valdes locekle Agnese Sladzevska, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja vietniece Liene Kauliņa Bandere, izglītības un zinātnes ministres padomniece iekļaujošās izglītības jautājumos Nellija Repina, kā arī kampaņas radošie autori – māksliniece, “KID Design” dizaina direktore un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas dizaina katedras vadītāja, asociētā profesore Maija Rozenfelde un reklāmas aģentūras “Magic” ideju un tekstu autore Laura Lapiņa.

Reklāma
Reklāma

 

Atklāšanas pasākumā plānots ne tikai informēt par kampaņas plāniem un aktualitātēm, bet arī iepazīt izveidoto “Ra-drošo telpu”, kur caur zīmējumiem un tekstiem būs iespēja atstāt uz sienām savas emocijas par kampaņas tēmu, kā arī trenēties runāt par mulsinošo un dalīties ar idejām bērnu aizsardzībai. “Ra-drošā telpa” Rīgā, Brīvības ielā 40 būs pieejama vienu nedēļu – līdz 12. novembrim.
 

Saistītie raksti