Šizofrēnijas slimnieku tuviniekus aicina uz semināra otro daļu

Vēl šodien iespējams pieteikties semināram par to, kā sadzīvot ar šizofrēniju. Tas notiks rīt no pulksten 15 līdz 17 Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC).
Ja ģimenē ir šizofrēnijas slimnieks, tuviniekiem pastāv augsts izdegšanas risks.

FOTO: Shutterstock.com

Ja ģimenē ir šizofrēnijas slimnieks, tuviniekiem pastāv augsts izdegšanas risks.

Semināra “Veidot piepildītu dzīvi, sadzīvojot ar šizofrēniju” otrajā daļā plānots runāt par aspektiem ar ko saskaras tuvinieki, mīļam cilvēkam slimojot ar šizofrēniju. Tas būs veltīts arī praktiskiem aspektiem – kā organizēt dzīvi, kā atpūsties, kā nepauzēt sevi rūpēs. Tiks sniegti arī ierosinājumi, kā labāk sadzīvot ar šizofrēniju un kā rīkoties krīzes brīžos.

Semināru vadīs Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Izglītības un pētniecības daļas vadītāja, psihiatre Liene Sīle, informē RPNC Komunikācijas un klientu apkalpošanas daļas komunikācijas speciāliste Ilze Krūkle. Tam var reģistrēties vēl šodien, sūtot savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru un e-pasta adresi uz info@rpnc.lv

Seminārs notiks tikai klātienē. Tas netiks ierakstīts, lai šizofrēnijas slimnieku radinieki varētu justies brīvi šajā vidē un uzdot visus tiem interesējošos jautājumus. 

Šis būs trešais seminārs ciklā “Iecietības formula: zināšanas un pieņemšana”, ko organizē RPNC Attīstības fonds un kas tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. 

Reklāma
Reklāma

Semināru cikla mērķis ir sniegt informatīvu un emocionālu atbalstu ikvienam, kura ģimenē ir šizofrēnijas slimnieks, lai mazinātu izdegšanas risku, kas saistīts ar pacientu ar psihisku saslimšanu atbalstīšanu, būšanu kopā. 

Nākamais – cikla ceturtais klātienes seminārs “Cieņa, kas sakņojas zināšanās: jautājumi apkalpošanas nozaru uzņēmumiem” – plānots 25. maijā. 

 

Saistītie raksti