Pirmās laika vērotāja prognozes par pavasari un vasaru – kad sagaidīsim pirmos plus 15 grādus?

Laika vērotājs Vilis Bukšs, balstoties uz zīmēm dabā no 15. līdz 18. februārim, izteicis varbūtību, kādu pavasari un vasaras sākumu sagaidīsim.
Līdz siltumiņam vēl jāpaciešas.

FOTO: Shutterstock.com

Līdz siltumiņam vēl jāpaciešas.

“Laikapstākļi marta pirmajā pusē līdz Ģertrūdei (17. marts) būtiski neatšķirsies no laikapstākļiem februārī. Martā gaidāmi dažādi nokrišņi, bet būs vairāk saulainu dienu. Marta pirmajā pusē naktīs vēl gaidāms sals, un dažviet zem zvaigžņotām debesīm temperatūra var pazemināties zem mīnus 10 grādu atzīmes. Nakts sals neatkāpsies līdz Pavasara Mārai (25 marts),” lēš Bukšs. 

 

Arī aprīļa pirmajā pusē dabas vērotājs paredz salnas, bet dienas pārsvarā saulainais un sausas. Pavasarīgi siltu laiku gan varētu gaidīt vien pēc Lieldienām, ap 10. aprīli, kad saulainajās dienās temperatūra varētu sasniegt +18 grādu atzīmi. 

 

Reklāma
Reklāma

“Maijs būs caurmērā silts un mēreni mitrs. Maija pirmajā pusē – ievzieda vēsums. Ar nakts salnām. Maija otrajā pusē, ābeļziedā un mēneša beigās pērkona lietusgāzes un vasarīgs siltums, kad temperatūra var paaugstināties līdz +23, +25 grādiem,” prognozē Bukšs. 

 

Pirmais vasaras mēnesis jūnijs būšot nokrišņiem bagāts, kā liecina zīmes dabā. Lai gan dienas būs siltas, līdz pat +25 grādiem, naktīs vietām gaidāmas salnas. 

Saistītie raksti